ЛСВ осуђује напад на Пуповца

Лига социјалдемократа Војводине осуђује све врсте агресије и вербалног насиља, без обзира на то ко је њихов аутор.

"Не може нам бити утеха да то није само наш специјалитет, јер се последњи у низу примера, случај Милорада Пуповца, одиграо у Загребу, када је после оркестриране кампање уследио и напад усред белог дана", истиче се у саопштењу.

ЛСВ, такође позива да вербално насиље у коме, како се наводи, "предњаче власт и многи медији", престане јер је то скоро сигуран пут, како се то показало на многобројним примерима, у физичко насиље.

Ово, наравно, како се указује, не аболира остале актере политичке сцене који се служе истом матрицом и приземним говором мржње, наводи ЛСВ.

"Исцртавање мета на челима политичких и идеолошких неистомишљеника кроз говор мржње у таблоидним медијима и политичким скуповима имало је у скоријој историји неколико жртава које нису преживеле овај линч", наводи се у саопштењу.

Додају да "ако се сетимо Ћурувије, Ђинђића или Оливера Ивановића, јасно је да је непристојно данас не реаговати на ескалацију вербалног насиља".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи