После Марока, и Тунис демантује Пацолија

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли поново је "симулирао" састанак у УН, наводећи да је имао одличан разговор са шефом дипломатије Туниса Кемаисом Жинауијем, који је то демантовао, као и званичник Марока, пре неки дан.

"Сусрет са Пацолијем у УН је био случајан и није се тицао суштинских питања, нити будућних односа две стране", написао је Жинауи на свом Твитер налогу.

Претходно је Пацоли на Твитеру написао да је са Жинауијем имао "одличан разговор о односима Косова и Туниса" и да је "исказана снажна спремност за јачање билатералне сарадње између наше две земље посебно у областима економије, трговине и туризма".

Иначе, пре три дана је и премијер Марока Садедин Ел Отмани демантовао Пацолијеве наводе да је имао конструктивне разговоре са мароканским званичником у Њујорку.

"Током паузе нашој делегацији је пришао и наметнуо се господин с Косова. Нисмо разговарали о билатералним односима као ни о успостављању контаката. Позиција Марока је константна. Мароко не признаје Косово и нема односе са њим", написао је Ел Отмани тада на Твитеру.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 29. сеп 2018, 06:42) - anonymous [нерегистровани]

@jasno i zasto

Covek je samo objasnio zasto imaju takav stav koji slucajno odgovara nama. Stite svoje interese, pa ako se poklope sa srpskim dobro za nas, prijateljstva ne postoje. Isto kao i EU ili USA, uskladi interese sa njihovim i eto ti prijatelja. Rusija, Kina isto tako. Cim Srbi to shvate bice nam jasnije neke stvari.

(петак, 28. сеп 2018, 22:36) - anonymous [нерегистровани]

@Jasno je i zašto...

То везе са везом нема. Имају проблем, па шта? Јел треба терати пријатеље или оне којима је у интересу да Космет не постане држава? Ако сматрате тако, онда не желите добро овој земљи. Паметном доста.

(петак, 28. сеп 2018, 22:02) - anonymous [нерегистровани]

Priznanje

A koja je tu patetika?Nisu ga priznali i to je najvaznije za nas.Razlog me ne interesuje!!!!

(петак, 28. сеп 2018, 21:15) - anonymous [нерегистровани]

Jasno je i zašto...

Imate problem u sopstvenoj kući sa Saharom, koja hoće nezavisnost...
Manite se patetike, molim vas.