Савез за Србију о премијеркином боравку у Њујорку

Изједначавањем учествовања Вука Јеремића на Генералној скупштини Уједињених нација са боравком Хашима Тачија и Беџета Пацолија у Њујорку, Ана Брнабић је још једном померила стандарде политичког лицемерја, наносећи штету угледу функције коју обавља и земље коју представља, саопштио је Савез за Србију.

Како се наводи у саопштењу, једини лидер опозиције који присуствује 73. заседању ГС УН је Вук Јеремић као бивши председник Генералне скупштине УН, а не као представник српске опозиције.

Управо због обављања те функције, Јеремић има доживотну позивницу за главна заседања Генералне скупштине УН и борави тамо као некадашњи високи међународни званичник, а не као представник српске опозиције. Вук Јеремић је ту функцију, према свим оценама, обављао часно и са успехом, истиче СЗС.

Зато Јеремић, који је узгред био и другопласирани у трци за Генералног секретара УН и то упркос опструкцији од сопствене владе, не мора никога да тајно јури по ходницима, као што малициозно и недостојно инсинуира премијерка, указује Савез за Србију.

У саопштењу се истиче да је "управо је њен боравак у седишту УН био потпуни фијаско, јер премијерка без утицаја у властитој држави очигледно ником не може бити релевантан саговорник".

Савез за Србију оцењује да председница Владе Србије Ана Брнабић поново доказује да није достојна функције коју обавља и да је своју улогу свела на банално подилажење лику и делу Александра Вучића.

Уместо да боравак у Њујорку на Генералној скупштини УН искористи да обави што већи број састанака са најважнијим светским званичницима у интересу Србије и њених грађана, она своју енергију троши на блаћење и клеветање опозиције, изигравајући јефтиног портпарола СНСа, наводи се у саопштењу Савеза за Србију.

број коментара 0 Пошаљи коментар