Летеће ципеле у Скупштини

Посланица СРС-а Гордана Поп Лазић гађала ципелама председавајућу парламента Гордану Чомић, реагујући на њену одлуку да заменика шефа посланичке групе СРС Александра Мартиновића опомене због негодовања. Поп-Лазић кажњена са 32.000 динара.

Због непримереног понашања у парламенту, председавајућа Скупштине Србије Гордана Чомић изрекла је меру удаљења са седнице посланици Српске радикалне странке Гордани Поп-Лазић.

Поп Лазићева је Чомићеву гађала ципелама, реагујући на њену одлуку да заменика шефа посланичке групе СРС Александра Мартиновића опомене због негодовања.

Мартиновић је рекао да је писмо епископа бачког Иринеја, које је јуче прочитала председница Скупштине Славица Ђукић-Дејановић "аутентично, осим што се са сигурношћу не зна ко га је потписао".

Ђукић-Дејановић је посланицима прочитала писмо епископа бачког Иринеја који је демантовао да је послао писмо које су поједини посланици прочитали у току седнице парламента, на којој се расправља о Предлогу статута Војводине.

"Немојте да сејете лаж", рекао је Мартиновић, а након тога га је Чомићева опоменула.

Гордана Поп Лазић је изјавила да је то што је гађала ципелама председавајућу Скупштине био "симболичан чин којим је показала непослушност и протест због вређања достојанства посланика".

Поп-Лазић: Легитиман начин протеста

"Ово је дозвољен и легитиман начин протеста посланика који представља народ, а који парламенту не може да каже шта народ мисли", рекла је Поп Лазић новинарима у Скупштини.

Рекла је да се радикали не слажу са начином рада Скупштине јер председавајући стално опомиње посланике те странке и не дозвољава им да говоре.

Навела је да су аргументи радикала јаки и да то изазива осионост председавајућег, а како је додала, бацањем ципела хтела је да пошаље поруку да се СРС не слаже са "насилним покушајем доношења противуставног" статута Војводине и закона о утврђивању надлежности Војводине.

"Ништа не радим инстиктивно, све радим са намером", рекла је Поп-Лазић и поручила да ће историја показати ко је био у праву и да ће јавност да процени да ли је њен чин био оправдан.

Шеф посланичке групе радикала Драган Тодоровић оценио је да је гест његове страначке колегинице "вид борбе против тирана".

"Ова ципела ће ући у историју, као ирачка ципела, као вид борбе против тирана", рекао је Тодоровић, држећи у руци ципелу којом је Поп Лазићева гађала Чомићеву.

Према његовим речима, Чомићева из седнице у седницу наставаља "гажење Пословника" и то је, како је рекао, морало да изазове некакву реакцију. "Сигуран сам да штићеници казнено-поправних домова имају више права него посланици, пре свега СРС", додао је Тодоровић.

Након изречене мере удаљења са седнице Поп-Лазић је остала да седи у клупи, а нешто касније напустила је скупштинску салу у друштву Драгана Тодоровића и неколико посланика СРС.

Број коментара 110

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво