Вучић: Нисам хтео да угрозим Србе

Неки воле пушке да спремају, ја не волим, али нисам нешто уплашен, рекао је председник Александар Вучић за РТС након телефонског обраћања Србима из Бања. Рекао је да је одустао од пута у то село како не би угрозио тамошње Србе.

Председник Вучић је за РТС рекао да је одустао од пута у Бање да не би угрозио Србе који тамо живе. Пуцали су три пута, шенлучили, не могу да угрожавам наше становништво, навео је председник.

Жао му је, каже, становника Бања, који су се спремали за његов долазак.

Поновио је да уочи одласка на Косово и Метохију није помињана забрана одласка у Бање, а да су му представници Кфора рекли да немају одобрење из базе у Напуљу да га евентуално пребаце хеликоптером.

Навео је да су нека од лица међу окупљенима на барикадама добро позната и да је "јасно да иза тога стоји званична Приштина".

"Неки воле пушке да спремају, ја не волим, али нисам нешто уплашен. Нећу никада позивати на оружје, али нећемо никада дозволити да се пушкама или било чиме иживљавају над нашим народом", поручио је председник.

Најавио је да жели хладне главе да се обрати на скупу у Митровици.

Косовска влада је јутрос забранила председнику Вучићу да обиђе Србе у Бањама, након што је неколико стотина Албанаца блокирало путеве ка том српском селу. Вучић је, ипак, покушао да дође до Бања, али га је полиција зауставила.

Како незванично сазнајемо, председник косовске скупштине Кадри Весељи је организатор и поред упозорења Американаца да то не ради.

број коментара 0 Пошаљи коментар