Харадинај: Одлука о забрани одмах на снази

Косовски премијер Рамуш Харадинај сaопштио је да одлука о забрани посете председника Србије Александра Вучића подручју Дренице ступа на снагу одмах и да је испред свега сигурност грађана. Беџет Пацоли је рекао да је Приштина за ту одлуку добила подршку "међународне стране".

"Сигурност грађана пре свега. Повукао сам дозволу министарства спољних послова о посети председника Србије подручју Дренице. Ова одлука ступа на снагу одмах", навео је Харадинај.

Косовска влада донела је јутрос одлуку да се посета председника Србије селу Бање отказује из безбедносних разлога, наводи се у саопштењу.

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли је за лист Коха диторе рекао да је заједно са косовским премијером јутрос донео одлуку о повлачењу дозволе за одлазак у село Бање.

Упитан да ли очекује одговор са српске стране, Пацоли је рекао да не би требало да га буде.

Он је додао да је влада у Приштини ступила у контакт и са међународном страном, која је упозната с овом одлуком и од које је, према тврдњи Пацолија, влада добила подршку.

Било је планирано да председник у оквиру посете Косову и Метохији данас посети Србе у енклави, у селу Бање, у насељу Србица, јужно од Ибра.

Јутрос су, међутим, ветерани тзв. ОВК блокирали пут ка том месту.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 09. сеп 2018, 11:18) - anonymous [нерегистровани]

Još gore

Nije da neće nego ne može da obezbedi bezbednost predsedniku Srbije. To govori dovoljno o sposobnosti Kosova da bude nezavisna država.

(недеља, 09. сеп 2018, 10:14) - majica [нерегистровани]

bezbednost

Haradinaj ne zeli da obezbedi sigurnost naseg predsednika!To sve govori!