После Газивода, забрана и за посету Зубином Потоку

Из Приштине је у Београд стигла забрана за посету Зубином Потоку, сазнаје РТС. Претходно је председнику Србије Александру Вучићу забрањена посета Газиводама. Обраћање председника Вучића јавности у 21 час.

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, изјавио је за Танјуг да је Приштина, осим брани Газиводе, забранила посету председника Србије још двема локацијама у Зубином Потоку.

Ђурић је рекао да је то Центар за екологију и развој спорта и Центар Црвеног крста АП КиМ у Зубином Потоку.

Директор Канцеларије за КиМ за Танјуг каже да је одлука саопштена усмено и да представници у Приштини одбијају да то пошаљу написмено, зато што смо, како каже, раније данас објавили претходно обавештење за забрану посете брани Газиводе и "обелоданили њихове лажи".

Хашим Тачи је, иначе, данас рекао новинарима у Бриселу да нема никаквих препрека за посету председника Србије Косову и Метохији, а Ђурић је на Твитеру објавио фотографију мејла који то демантује.

"Овим потврђујемо да смо добили обавештење и потребну агенду за предстојећу посету Косову током викенда. Скрећем пажњу да је агенда посете Косову делимично одобрена. У вези с предложеном агендом не можемо да вам позитивно одговоримо на захтев за посету постројењу Газиводе. Хвала унапред на разумевају", наводи се у мејлу који је Џелал Шаћири у име приштинских власти упутио официру за везу Дејану Павићевићу јуче, 6. септембра, у 17.38.

Председник Србије ће се вечерас у 21 сат обратити јавности из Председништва поводом бриселског дијалога и посете Космету.

Вучић је раније наредио војсци, а затим затражио од полиције и БИА, да прекину сваку комуникацију са косовском полицијом, Кфором и било којим албанским и међународним представницима који делују на територији АП Косово, а поводом његове посете.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(петак, 07. сеп 2018, 19:22) - anonymous [нерегистровани]

RE: Izivljavanje

Vise se bojim pregovora nego zamrznutog konflikta jer cinjenica je da smo u pregovorima uvek nesto izgubili,dali, potpisali na svoju stetu i naravno udaljili se od rezolucije 1244 koja nam garantuje suverenitet nad nasom juznom pokrajinom.

(петак, 07. сеп 2018, 18:00) - Sasa [нерегистровани]

P

Albanci su jako prevrtljivi treba oprezno sa njima.

(петак, 07. сеп 2018, 17:50) - anonymous [нерегистровани]

Ne

Ne damo Gazivode!

(петак, 07. сеп 2018, 17:50) - maki [нерегистровани]

izivljavanje

Ovakve okolnosti su potvrda da Srbija nema nikakve ingerencije na KiM. Zamrznuti konflikt oslikava ovu situciju. Ne znam kome to jos odgovara, osim protivnicima Srba i srpskih interesa. Nadam se da ce Vucic doneti mudru i pamenu odluku, kao sto je to radio do sada.

(петак, 07. сеп 2018, 17:24) - anonymous [нерегистровани]

e

ako je to Srbija i njena teritorija nema sta oprezno,nas presednik moze ici tamo ako treba uz pratnju vojske koja po rezoluciji 1244 moze biti dole...

(петак, 07. сеп 2018, 16:55) - anonymous [нерегистровани]

kosovo

Albanci su prevrtljivi treba oprezno sa njima.

(петак, 07. сеп 2018, 16:48) - Mina [нерегистровани]

Zabrana

Ni Tačiju ni bilo kome drugom ne možemo verovati .

(петак, 07. сеп 2018, 16:45) - anonymous [нерегистровани]

reč

Mišljenja sam da postaju svesni da gube svoje dobre pozicije.

(петак, 07. сеп 2018, 16:37) - Albanac [нерегистровани]

A kako je to moguče ?!

A kako je to moguče ako Kosovo pripada Srbiju ?!
Svašta .

(петак, 07. сеп 2018, 16:36) - anonymous [нерегистровани]

Ja vam kazem

I kfor i Taci su protiv Srbije. Secate se pre nekoliko dana kad je Kfor ''obisao'' Gazivode? To je poruka Vucicu da je to albansko .