ДС: Испитати приходе Јоргованке Табаковић

Демократска странка позвала је Агенцију за борбу против корупције да испита приходе и токове новца гувернерке НБС Јоргованке Табаковић, а њу да поднесе оставку.

У саопштењу ДС напомиње да су Јоргованки Табаковић грађани Србије до сада платили близу 30 милиона динара за функцију гувернера коју обавља шест година.

"Гувернерки смо купили и ар и по стана у центру Новог Сада, са затезним каматама јер целих 12 година није плаћала рате кредита за стан", наводи ДС.

Грађани Србије су, како се додаје, платили и камате за доцњу "неодговорне гувернерке".

"Јоргованкину сестру плаћамо као судију, ћерку као директорку РФЗО, зета као дипломату у Риму, сина као руководиоца у Развојном фонду Војводине, другог зета као стечајног управника Развојне банке у стечају. Све ове, незаконите радње, непотизам и афере Јоргованке Табаковић једнаке су њеној бахатости и нераду", пише у саопштењу ДС-а.

Наиме, како додаје ДС, Табаковићева је једина гувернерка у региону која није помогла грађанима задуженим у швајцарцима.

Док извршитељи, како кажу у ДС-у, избацују породице на улицу, Табаковићева држи предавања о економском патриотизму и кроји Закон по којем сви грађани Србије морају да користе Дина картице.

ДС истиче да је Табаковићева обавезу издавања наметнула и свим банкама, док се по питању кредита у швајцарским францима слепо држала немешања у слободно банкарско тржиште.

Практично у исто време, како се додаје, као "шамар" грађанима Табаковићева купује стан у Риму за преко двадесет милиона динара. "Толико о патриотизму", саопштава ДС.

ДС истиче да се, "док је на конференцији за штампу махала разним картицама, грађанима Србије углавном вртело у глави од глади и понижења".

Гувернерка је, како се додаје, заборавила основно правило да се за картице морају имати и приходи, а "стотине хиљада грађана немају ни за основне потребе, између осталог осиромашени издржавањем бахате династије Јоргованке Табаковић".

Доступан је податак да грађани купују храну задуживањем од три до девет месеци, наводи ДС.

Замисао Дина картице није бољитак грађанима, ни држави већ "пуњење џепова династији Брнабић, јер премијеркин брат има фирму управо за картице", закључује ДС у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар