Вучић са аустријским канцеларом, Ханом и Тачијем

Председник Србије Александар Вучић састао се у Бечу, пред почетак ЕУ самита у Алпбаху, са аустријским канцеларом Себастијаном Курцом, европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом и представником привремених институција у Приштини Хашимом Тачијем.

Домаћин састанка, аустријски канцелар Курц је истакао да су приоритети Аустрије, као председавајуће ЕУ, политика суседства и проширења, безбедност и миграције, уз мото "Европа која штити".

Он је охрабрио учеснике дијалога да наставе разговоре и навео да је то основни предуслов за приступање ЕУ, нагласивши да се Аустрија током свог председавања нарочито залаже за европску перспективу свих земаља Западног Балкана.

Вучић је нагласио да је за Србију и цео регион веома важно да имају подршку Аустрије у напорима да се дође до одрживог решења и да се очува мир.

Он је, истовремено, замолио аустријског канцелара да додатно охрабри тамошње инвеститоре у њиховој намери да улажу у Србију, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 26. авг 2018, 12:24) - Фудбалер [нерегистровани]

КиМ

За Србију и цео регион веома важно да имају подршку Аустрије у напорима да се дође до одрживог решења и да се очува мир. Србија захваљујући Вучићу може да очува мир и сигурност. Србија је на правом путу развоја и напретка. Србији су потребни људи који ће нас ојачати.

(недеља, 26. авг 2018, 11:25) - Nikola [нерегистровани]

Вучић са аустријским канцеларом, Ханом и Тачијем

Veoma je važno da Srbija nastavi svoj evropski put i ovi razgovori sa evropskim zvaničnicima su nam mnogo važni kao i razgovor sa Tačijem pred nastavak dijaloga.

(недеља, 26. авг 2018, 11:04) - nadica [нерегистровани]

bolji put

Ocekujemo napredak u pregovorima posle ovog razgovora.

(недеља, 26. авг 2018, 10:27) - Djurdja [нерегистровани]

Sastanak

Vazno je da Srbija ostane na evropskom putu.