Званичници Србије упутили саучешће поводом трагедије у Ђенови

Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић упутићи су саучешће председнику Италије Серђу Матарели и премијеру Ђузепеу Контеу поводом велике трагедије код Ђенове.

"Дубоко су ме потресле слике са места несреће. Молим Вас да породицама погинулих, као и онима који трагају за својим најближима, пренесете моје искрено саосећање, а повређенима најбоље жеље за брз опоравак", навео је председник Србије у писму.

Поручио је Матарели да је и у овим тешким тренуцима Србија уз Италију, да је Србија поуздан пријатељ, те да је спремна да пружи подршку и сву расположиву помоћ у отклањању последица стравичне несреће.

Премијерка Ана Брнабић изразила је саучешће у своје име и у име Владе Србије породицама настрадалих, Ђузепеу Контеу и државном врху Италије. 

"Са великим жаљењем примили смо вест о несрећи у којој је страдао велики број људи у Ђенови. Тешко је наћи речи утехе за породице и пријатеље страдалих", поручила је Брнабић.

И министар одбране Александар Вулин упутио је телеграм саучешћа министарки одбране Италије Елизабети Тренти.

"Са тугом и болом сам примио вест о трагичној несрећи када се у околини Ђенове срушио мост Моранди и када је настрадао и повређен велики број људи, укључујући и децу", наводи се у телеграму саучешћа, саопштило је Министарство одбране.

"У овом тешком тренутку, моје мисли и мисли свих припадника Министарства одбране и Војске Србије остају са италијанским народом. Молим Вас да у моје име и у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије пренесете изразе искреног саучешћа породицама настрадалих, а повређенима жеље за брз опоравак", додаје се у телеграму Вулина.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се