Полемика Ђурића са ДСС-ом и Народном странком

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се залаже за разграничење са Албанцима. Из ДСС-а су саопштили да председник крши Устав и да се припрема распад земље, док је лидер Народне странке на "Твитеру" написао да разграничење подразумева формални пристанак Србије на трајно отуђење дела своје територије. Марко Ђурић наводи да су управо они, свако на свој начин, "најзаслужнији" за разбијање државе и косовску независност.

Демократска странка Србије саопштила је данас да "приближавање задатог рока за признање независности Косова онемогућава председнику Србије Александру Вучићу да од српске јавности и даље скрива све детаље преговора о статусу Косова и Метохије, које неовлашћено води".

Изјавом да се "залаже за разграничење са Албанцима" и да је "то политика коју представља", Вучић делује супротно Уставу, јер то подразумева залагање за промену граница Србије и одрицање од дела њене територије у корист косовских сецесиониста, указује ДСС, преноси Фонет.

Реаговао је и лидер Народне странке Вук Јеремић који је на Твитеру навео да "разграничење са Албанцима" подразумева формални пристанак Србије на трајно отуђење дела своје територије – не само КиМ, већ и Прешева.

"А онда следи отворени фашизам, у коме се више неће губити само посао, већ и слобода или глава. То морамо спречити", написао је Јеремић.  

ДСС-у и Јеремићу одговара потпредседник СНС-а Марко Ђурић у изјави за Танјуг – истиче да су управо они, свако на свој начин, "најзаслужнији" за разбијање државе и косовску независност.

Рекао је да је управо Јеремић, "својим бесмисленим потезима, најпре пред Међународним судом правде, затим довођењем Тачија на седницу Савета безбедности УН месец дана пре самопроглашења независности Косова, као и безброј других штетних потеза по државу – дао немерљив допринос сецесионистичком покрету".

Кад је реч о ДСС-у, Ђурић оцењује да је врхунац лицeмерја да та странка данас оптужује било кога да се залаже за распад земље, јер је управо она својим (не)чињењем дала највећи и најконкретнији допринос разбијању државе.

број коментара 0 Пошаљи коментар