ЛДП: Потребан трајан компромис с Албанцима

Председник Либерално-демократске странке Чедомир Јовановић изјавио је да прављење Коалиције за мир најмање има везе са његовом личном будућношћу и будућношћу ЛДП-а, али истиче да не жели да ћути када се као алтернатива договору помињу рециклиране, пропале идеје Слободана Милошевића и Војислава Коштунице, и на тај начин тражи политичка перспектива.

Чедомир Јовановић сматра да наредни месеци доносе финиш разговора Београда и Пришитне, а да нама треба мир и помирење са онима од којих пресудно зависи наша будућност – трајни компромис са косовским Албанцима, саопштио је ЛДП.

"Јасно је да наредни месеци доносе финиш разговора Београда и Приштине, а посебно се пуно очекује од разговора најављеног за септембар између Александра Вучића и Хашима Тачија. Када кажем 'очекује', мислим да ће после тих ствари даљи ток решавања косовске кризе добити своје убрзање и нико од нас нема права да статира у нечему што ће пресудно одредити будућност наше деце", навео је Јовановић, саопштио је ЛДП.

Истакао је и да Коалиција за мир, коју најављује, није предизборни пројекат, нити размишља о наредним парламентарним изборима.

"Они који само о томе данас размишљају, скупљају се по колонама и кандидују програм који не знам да ли би и Коштуница могао дапотпише", оценио је Јовановић.

Навео је и да докле год се као алтернатива Вучићу из 2018. године нуди Вучић од пре 2012. године, Српска напредна странка биће све јача, а опозиција маргинализованија.

"За то нико неће гласати, јер када причате о замрзнутом конфликтку, ви, у ствари, имате у глави само долазак на власт, жртвујући тиме све што евентуално може да се постигне, себично гледајући да докажете да је ваша гомила већа од оне гомиле коју је окупио Александар Вучић", указао је Јовановић.

Каже и да га нема у Савезу за Србију и да не зна шта би радио тамо док су, како каже, за столом Стаматовић, Бошко Обрадовић, Славиша Ристић и Вук Јеремић, "објашњавајући нам да је чување резолуције 1244, Устава који су покрали заједно са Вучићем, Николићем и Дачићем, замрзнути конфликт и руска чизма наша будућност, док су сви остали издајници, укључујући и мене".

Јовановић истиче да не може да буде у њиховим савезима, коалицијама, кохабитацијима јер сматра да овој земљи не треба ништа од онога што јој они нуде, и пошто је за разлику од њихове политике оно што су он и ЛДП говорили потврдило време.

"Немам шта да радим са Вучићевим сфингама којима је у реду пребијање чланова ЛДП-а у Хртковцима, криминализација Зорана Ђинђића и глорификација злочиначког удружења...", каже Јовановић.

Истиче да нама треба мир и помирење са онима од којих пресудно зависи наша будућност – трајни компромис са косовским Албанцима, као и убрзање европске политике, чвршће савезништво са земљама Западне Европе и, како каже, улазак у НАТО савез.

"Потребна нам је стратегија која прати интересе овог друштва, јер се преко судбина обичних људи преламају све наше заблуде из прошлости и долазе на наплату, а то овога пута може бити фатално", упозорава Јовановић.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(субота, 28. јул 2018, 17:36) - Goki [нерегистровани]

poz

LDP nema nikakvu podrsku u narodu tako da nema ni legitimitet da daje bilo kakve predloge.

(субота, 28. јул 2018, 14:03) - anonymous [нерегистровани]

lazno predstavljanje cinjenica

Nama ne treba nikakav trajni kompromis ni sa kim. Mi treba da objavimo da je ta teritorija nasa. Trajno! Nikakav drugaciji mandat niko nema.

(субота, 28. јул 2018, 13:56) - Anny [нерегистровани]

Komentar

Vlast i resava pitanje Kosova mirnim putem, kompromisom. Kako su samo svi sad pametni, a kad su oni mogli nesto da urade, nista nisu uradili..

(субота, 28. јул 2018, 12:57) - mima [нерегистровани]

mimi@gmail.com

Što to ne riješište dok ste bili na vlasti.

(субота, 28. јул 2018, 12:27) - Maja [нерегистровани]

Kosovo

Mislim da se upravo za takvo resenje i zalaze aktuelna vlast sto se tice trajnog kompromisa.

(субота, 28. јул 2018, 12:19) - anastazija [нерегистровани]

MA da

Sada demokratska stranka zna tacno sta treba da se radi i kako. A dok su bili na vlasti nisam cuo ni trunku ideja , niti ista pozitivno sa njihove strane.