ЛДП: Потребан трајан компромис с Албанцима

Председник Либерално-демократске странке Чедомир Јовановић изјавио је да прављење Коалиције за мир најмање има везе са његовом личном будућношћу и будућношћу ЛДП-а, али истиче да не жели да ћути када се као алтернатива договору помињу рециклиране, пропале идеје Слободана Милошевића и Војислава Коштунице, и на тај начин тражи политичка перспектива.

Чедомир Јовановић сматра да наредни месеци доносе финиш разговора Београда и Пришитне, а да нама треба мир и помирење са онима од којих пресудно зависи наша будућност – трајни компромис са косовским Албанцима, саопштио је ЛДП.

"Јасно је да наредни месеци доносе финиш разговора Београда и Приштине, а посебно се пуно очекује од разговора најављеног за септембар између Александра Вучића и Хашима Тачија. Када кажем 'очекује', мислим да ће после тих ствари даљи ток решавања косовске кризе добити своје убрзање и нико од нас нема права да статира у нечему што ће пресудно одредити будућност наше деце", навео је Јовановић, саопштио је ЛДП.

Истакао је и да Коалиција за мир, коју најављује, није предизборни пројекат, нити размишља о наредним парламентарним изборима.

"Они који само о томе данас размишљају, скупљају се по колонама и кандидују програм који не знам да ли би и Коштуница могао дапотпише", оценио је Јовановић.

Навео је и да докле год се као алтернатива Вучићу из 2018. године нуди Вучић од пре 2012. године, Српска напредна странка биће све јача, а опозиција маргинализованија.

"За то нико неће гласати, јер када причате о замрзнутом конфликтку, ви, у ствари, имате у глави само долазак на власт, жртвујући тиме све што евентуално може да се постигне, себично гледајући да докажете да је ваша гомила већа од оне гомиле коју је окупио Александар Вучић", указао је Јовановић.

Каже и да га нема у Савезу за Србију и да не зна шта би радио тамо док су, како каже, за столом Стаматовић, Бошко Обрадовић, Славиша Ристић и Вук Јеремић, "објашњавајући нам да је чување резолуције 1244, Устава који су покрали заједно са Вучићем, Николићем и Дачићем, замрзнути конфликт и руска чизма наша будућност, док су сви остали издајници, укључујући и мене".

Јовановић истиче да не може да буде у њиховим савезима, коалицијама, кохабитацијима јер сматра да овој земљи не треба ништа од онога што јој они нуде, и пошто је за разлику од њихове политике оно што су он и ЛДП говорили потврдило време.

"Немам шта да радим са Вучићевим сфингама којима је у реду пребијање чланова ЛДП-а у Хртковцима, криминализација Зорана Ђинђића и глорификација злочиначког удружења...", каже Јовановић.

Истиче да нама треба мир и помирење са онима од којих пресудно зависи наша будућност – трајни компромис са косовским Албанцима, као и убрзање европске политике, чвршће савезништво са земљама Западне Европе и, како каже, улазак у НАТО савез.

"Потребна нам је стратегија која прати интересе овог друштва, јер се преко судбина обичних људи преламају све наше заблуде из прошлости и долазе на наплату, а то овога пута може бити фатално", упозорава Јовановић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво