Вучић: Једини циљ Приштине заузимање севера Косова, ништа од ЗСО

Председник Србије Александар Вучић констатовао је да је једини циљ Приштине да заузме север Косова, да их формирање ЗСО не занима, и да рок за ЗСО истиче 4. августа, али да је јасно, као што је то рекао и раније, да од тога неће бити ништа.

На питање шта се дешава са формирањем Заједнице српских општина, с обзиром на то да је и ЕУ рекла да се то мора урадити, председник Александар Вучић одговорио је – "Ништа".

"Ништа као и обично. Рок истиче 4. августа. Сећате се шта сам вам рекао, да од тога неће бити ништа", додао је председник Србије. 

"Они имају само један циљ, а то је како да заузму север Косова", рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара у Остружници, након обиласка радова на обилазници око Београда.

Председник Србије истакао је да Енглеска није против решења за КиМ, већ да желе да Србија призна независност Косова и Метохије у пуном капацитету, што, како је нагласио није никакво компромисно решење.

"Они, иако не би то дефинисали на такав начин, желе да Србија призна независност КиМ. Из њиховог угла то је за њих решење и то да Србија не добије ништа. То за нас није компромисно решење, а Србија је за компромис", казао је Вучић.

"Не поклањамо, већ продајемо оружје"

Коментаришући изјаву косовског министра Беџета Пацолија да Србија поклања оружје у "замену" за повлачења признања Косова, Вучић је рекао да Србија не поклања, већ продаје оружје. Истакао је да је поносан на резултате наше наменске индустрије.

Вучић је рекао да Србија има државну фирму – "Југоимпорт СДПР", која треба профитабилно да ради и која продаје оружје.

"Наш посао је да зарађујемо што је могуће више. Оборили смо рекорде прошле године и верујем да ћемо ове продати још више оружја", нагласио је Вучић. 

Председник Вучић је нагласио да Србија нема чега да се стиди кад је реч о продаји оружја.

Истакао је да не зна шта је смисао поменутих оптужби са Косова.

"То што хоће да кажу да немају оружје, да треба неко да их штити или им смета што све мање земаља признаје независност, или им треба већа подршка Сулејмана Угљанина, који је пронашао 147 држава које су признале Косово. Где нађе тих 147, а не зна да нађе ни 47", објаснио је Вучић.

Рекао је да није разумео ништа из оптужбе, најавивши да ће Србија продавати још више, где год је то дозвољено.

Кажу "видели смо српску пушку ту и тамо", а ја сам видео америчке пушке свуда. Они продају где год све стигну. Ми продајемо у складу са међународним правом и наставићемо тиме да зарађујемо новац", закључио је Вучић.

Најавио је да ће, током посете Кини, са кинеским колегом Си Ђинпингом разговарати о војнотехничкој сарадњи, те указао да је сада у тој земљи министар одбране Александар Вулин како би направио добар увод за његову посету.

"Просечна плата 426 евра, до краја године близу 500 евра"

Председник Србије изјавио је да је просечна плата у мају 426 евра, а да ће уз повећање, у новембру, она ићи на близу 500 евра, као што је раније и најавио. 

Вучић је навео да ћемо имати веће просечне зараде од скоро свих у региону, од Македоније, Албаније, Бугарске, Босне и Херцеговине... а да, за разлику од Црне Горе, која има нешто већи просек плате, али и незапосленост изнад 20 одсто, Србија има 12 одсто незапослених. 

Како је рекао, по висини просечне плате приближавамо се свим другим земљама. 

Говорећи о "Ер Србији", Вучић је рекао да је то убедљиво најбоља компанија у региону и да нема проблема у финансирању.

Упитан зашто је држава наставила да финансира "Ер Србију", користећи као основ Стратегију за развој туризма, а да Министарство туризма није донело одлуку да се 12 милиона евра дâ тој компанији, Вучић је рекао да не зна детаље, али да сигурно зна да је држава помагала "Ер Србији" због лета за Њујорк. 

Председник Вучић је рекао да у Србији неће бити никакве прелазне владе, као што то замишља Савез за Србију, јер се владе формирају само на основу поверења грађана и победе на изборима.  

Најлакше је критиковати сваки предлог решења за КиМ, каже Вучић и додаје да у Србији нико није ни за какво решење.  

Вучић је, у том контексту, запитао опозицију да ли ће да позове све грађане Србије да гласају за СНС као што су рекли када је као премијер обећао да ће плате у Србији за неколико година бити 500 евра. 

број коментара 19 Пошаљи коментар
(среда, 25. јул 2018, 10:48) - Samo pitam: [нерегистровани]

Šta ćete konkretno učiniti!?

Čisto,da znam!

(среда, 25. јул 2018, 10:20) - Raja anonymous [нерегистровани]

Obaveštavanje

Obaveštavate nas šta je cilj Prištine i albanaca. . Šta je cilj Beograda i srpskog naroda to niko nezna pa ni predsednik. A svako zna da čita a u Ustavu sve jasno piše i svaki građanin Srbije je dužan ga poštovati.
nemojte nas više obaveštavati ništa već radite zašto ste položili zakletvu.

(среда, 25. јул 2018, 08:01) - anonymous [нерегистровани]

Tim povodom

Da li cemo nesto preduzeti povodom te njihove namere ili cemo se zaliti posle izvrsene akcije ?

(среда, 25. јул 2018, 07:06) - Ivan [нерегистровани]

Razgraničenje

Albanija, Srbija, Hrvatska - da budu jedine tri zemlje na Zapadnom Balkanu.

(среда, 25. јул 2018, 02:25) - anonymous [нерегистровани]

Jel ...

a ko je stvorio Srbiju!? nije valda da su srbi...ma daj, bez velike cile zapada i Rusija 1878 godine, ne biste imali priznate granice, dabome i tada unutra nje nije bilo Kosovske teritorije.

(среда, 25. јул 2018, 00:26) - anonymous [нерегистровани]

Promeni politiku!

Pa, Vučiću, valjda ti je jasno da samo rezolucija 1244 i Ustav Srbije treba da ti budu bitni ! Drži se toga ! Ne dajte KiM !

(уторак, 24. јул 2018, 23:37) - anonymous [нерегистровани]

Rezolucija 1244! Ustav Srbije! Volja naroda...

I kvit. Nema tu sta vise da se prica.

(уторак, 24. јул 2018, 23:00) - ana [нерегистровани]

ana

Oni su uvek imali za cilj nametanje svoje volje i na silu stvaranje tzv.velike Albanije.Oni samo glume da pregovaraju a uvek teraju po svome.

(уторак, 24. јул 2018, 21:43) - anonymous [нерегистровани]

Da se razumijemo......

Pristina ne moze osvojiti ni milimetar srpske teritorije,a kamoli cijeli sjever.Znamo ko je nelegalno i privremeno okupirao srpski KosMet,to su SAD i EU,ili NATO.
Medjutim,vremena u svijetu su se promijenila pa SAD i EU ne mogu vise udarati silom po Srbima a svi pravni argumenti su na srpskoj strani.I to je sada pat pozicija.A,vrijeme radi za nas.
Dakle,Albanci,SAD i EU su sada malo nervozni jer im imperijalisticki pohod na srpske zemlje nije uspeo.

(уторак, 24. јул 2018, 20:13) - Воронцов [нерегистровани]

Разговор са зидом

То нису преговори већ разговори са зидом. Та друга страна јесте као зид који ништа не чује. Све је то очекивано јер западне силе које су створиле Косово отимачином нису промениле мишљење и упорно траже да се њихова отимачина, њихово безакоње легализује.