Државни врх Србије нуди помоћ Грчкој

Председник Србије Александар Вучић упутио је изразе најдубљег саучешћа председнику и премијеру Грчке, Прокопису Павлопулосу и Алексису Ципрасу, и понудио помоћ Србије у савладавању ватрене стихије. Телеграме саучешћа упутили су и председнице Владе и Скупштине Ана Брнабић и Маја Гојковић, као и министар одбране Александар Вулин.

Александар Вучић је у поруци грчким званичницима истакао да нас је дубоко потресла трагична судбина страдалих у пожарима у атинској регији.

"Примите моје искрено саучешће поводом жртава ватрене стихије која бесни у околини Атине. Дубоко нас је потресла трагична судбина страдалих. Док нас природа још једном подсећа да нисмо довољно јаки да се одупремо њеној сили, грчки ватрогасци и спасиоци улажу надљудске напоре супротстављајући јој се", навео је Вучић.

Истакао је да је Србија спремна да, у оквиру својих могућности, притекне у помоћ.

"Молим Вас да изразе мог саосећања пренесете породицама жртава, а повређенима жеље за брзи опоравак", наводи се у Вучићевој поруци.

Телеграм саучешћа премијеру Грчке Алексису Ципрасу упутила је и Председница Владе Ана Брнабић.

"У име Владе Србије и у своје име, изражавам најдубље саучешће вама и породицама настрадалих у катастрофалним пожарима", навела је премијерка.

Брнабићева је председнику Владе Грчке поручила да Србија, као искрен пријатељ, саосећа са народом Грчке у тим тешким тренуцима.

"Надам се да ћете наћи снаге и пружити подршку онима који су изгубили своје најмилије, а повређенима желим брз опоравак. Србија је уз вас", наводи се у телеграму Брнабићеве.

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић упутила је телеграм саучешћа председнику Парламента Грчке Николаосу Вуцису.

"Са тугом смо примили вест о трагичној судбини страдалих у ватреној стихији, која је захватила околину Атине. У име Народне скупштине Републике Србије и у лично име, упућујем Вама, члановима Парламента и грађанима Републике Грчке искрено саучешће. Молим Вас да у овом тешком тренутку примите изразе солидарности и пријатељске подршке, као и да пренесете дубоко саучешће породицама настрадалих, који су претрпели ненадокнадив губитак", поручила је председница Скупштине Србије.

Министар одбране Александар Вулин упутио је телеграм саучешћа министру националне одбране Републике Грчке Паносу Каменосу поводом жртава страдалих у великим пожарима у околини Атине.

"Катастрофални пожари који су захватили подручје Атине и у којима су изгубљени људски животи подсетили су нас опет на непредвидљивост и снагу природе, али и спремност ватрогасаца и спасилаца да им се супротставе и умање жртве и штету", наведено је у телеграму.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије