Стефановић: Чини ми се да неће доћи до посете Пацолија

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је "да му се чини" да неће доћи до посете косовског министра спољних послова Беџета Пацолија Новом Пазару.

Позив Беџету Пацолију да посети Нови Пазар упутио је председник Бошњачког националног вијећа Сулејман Угљанин.

"Јавља ми се да до тога неће доћи", рекао је Небојша Стефановић новинарима после свечаности пријема у радни однос нових 272 полицајца и ватрогасца-спасиоца, одговарајући на питање да ли ће бити дозвољена посета Пацолија, преноси Фонет.

Поручио је да се неће дозволити да дође до дестабилизације Србије.

"Нека и Угљанин и сви остали раде оно што мисле да раде, оно што вам гарантујем је да нећемо дозволити да дестабилизују Србију", истакао је Стефановић.

Коментаришући изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да су Хрвати и Албанци браћа по оружју, Стефановић је рекао да би волео да у региону буде више људи који размишљају о миру и инвестицијама, а не о оружју.

"Надам се да стално помињање оружја и звецкање њиме не значи ништа лоше по људе у окружењу, а више бих волео да причамо о сарадњи, уместо да се сваки дан враћамо у прошлост у којој су чињени тешки ратни злочини, а они против Срба најмање су истраживани", рекао је Стефановић, преноси Танјуг.

Навео је да је присутан тренд код неких људи у региону да таквим изјавама подижу тензију и истакао да Србија у томе неће учествовати.

"Желимо да градимо будућност и не желимо ником зло, али смо способни да бранимо свој народ", рекао је Стефановић.

"Случај напада на новинара Цветковића нема смисла"

Случај новинара Стефана Цветковића у најмању руку је необичан, рекао је министар Стефановић и додао да ту нема новости иако је Цветковић позван након медијских навода о оружаном нападу на њега.

"Тужилац га је звао и он у том разговору практично није рекао ништа. Тужиоцу је рекао да му треба још четири-пет дана да се сабере, прикупи информације и да му се обрати", рекао је Стефановић.

Министар каже да је тужилац констатовао да догађај није пријављен ниједном државном органу.

Како каже, Бела Црква је мала општина и сигурно би неко чуо и један пуцањ, а не цео рафал.

Стефановић сматра да је, у најмању руку, чудно што нема рупа од метака, чаура, избушених кола и сведока, који су, како је Цветковић рекао, били са њим.

"Намеће ми се закључак да се ту нешто не слаже, као и у причи о отмици", рекао је министар подсећајући на спорне детаље Цветковићеве приче – где је отет, како је звао и слао поруке породици, где и како су га отмичари питали где да га оставе, у ком делу града...

Министар је истовремено апеловао на грађане да све што знају пријаве полицији, како она не би реаговала на основу медијских сензација.

"Све ћемо увек испитати, али овако нешто нема смисла", закључио је Стефановић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 21. јул 2018, 09:01) - Rajko [нерегистровани]

Pacoli

Ne samo sto treba zabraniti dolazak Pacolija, treba ispitati i Ugljanina, ako mu ne odgovara zemlja u kojoj zivi neka ide u neku drugu, a sigurno ni u Nemackoj, Austriji itd ne bi imao veca prava nego u Srbiji nego bi odavno zavrsio u zatvoru.

(петак, 20. јул 2018, 16:41) - anonymous [нерегистровани]

Bice vruce

Cini mi se da ce nasa vlada napraviti isti onakav cirkus kakav su napravili albanci u Kosovskoj Mitrovici u slucaju Djuric.

(петак, 20. јул 2018, 12:10) - Ceca [нерегистровани]

Stefanovic

Pacolijeva poseta je nepotrebna ali apsolutno jer nema nikakvog valjanog razloga zasto bi on bas sluzbeno posetio Srbiju i to Sandzak.