Србија примљена у чланство Заједнице земаља португалског говорног подручја

Српска дипломатија је постигла још један успех пријемом Србије у чланство Заједнице земаља португалског говорног подручја (ЦПЛП), у својству посматрача, рекао је у изјави за "Танјуг" амбасадор у Португалији и Кабо Вердеу Оливер Антић.

Антић, који је свечаној седници ЦПЛП присуствовао у својству изасланика првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића, каже да је реч о Заједници која обухвата 266 милиона људи у многим државама широм света, од Европе, преко Латинске Америке, Африке, па све до Азије.

"Задовољство ми је и част да вас као амбасадор и изасланик првог потпредседника владе Ивице Дачића обавестим о још једном успеху српске дипломатије. Наиме, на свечаној седници ЦПЛП, 16. јула ове године, у Републици Кабо Верде, Србија је примљена у ову организацију у својству посматрача", рекао је Антић.

Међу чланицама ЦПЛП-а су, на пример, Португалија, Бразил, Ангола, Мозамбик, Кабо Верде, Екваторијална Гвинеја, Источни Тимор, Сао Томе и Принципе, тако да то представља један утицајни политичко-економски "клуб", прецизирао је Антић.

Напоменуо је да су, на пример, на истој седници и у истом својству примљене Француска, Велика Британија и Италија.

"Дакле, то је један значајан догађај и леп успех српске дипломатије", рекао је Антић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи