Вучић упутио саучешће Јенсу Столтенбергу

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо саучешћа Јенсу Столтенбергу.

Александар Вучић је навео да га је дубоко потресла вест о смрти оца Јенса Столтенберга, Торвалда.

"Дубоко ме је потресла вест о смрти Вашег оца, Торвалда Столтенберга, великог човека и хуманисте, који ће остати у драгом сећању не само Норвежана, већ и људи широм света, који ће памтити његову топлину и посвећеност раду. Као пријатељ Србије, Ваш отац је у небројеним приликама показао да је заслужио повељу којом је постао почасни грађанин града Београда, у којем је оставио неизбрисив траг", навео је Вучић у писму.

Истакао је да ће разговор који је имао са њим у његовом дому у Ослу чувати у најлепшем сећању, не само као политичар, него и као човек „који је увек спреман да слуша и научи нешто ново од мудрог и искусног учитеља".

"Без обзира на положај који је имао, увек је био посвећен принципима демократије и правичности, који су га неуморно водили ка циљевима које је себи поставио. Једини председник норвешког Црвеног крста у три наврата, што представља велико признање за његов у свету познат хуманитарни рад, недостајаће многима чији су животи попримили дугачији и бољи ток захваљујући његовим напорима", наводи се у писму председника Вучића.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 14. јул 2018, 21:06) - Fudbaler [нерегистровани]

Odnosi Srbije i Norveške

Iskreno saučešće bio je veliki prijatelj Srbije. Vućić nastavlja da gradi odnose sa svima. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

(петак, 13. јул 2018, 22:21) - Ivanvsing [нерегистровани]

Poštovanje

Treba se uvek tako nečeg setiti i ispoštovati. Lepo od njega, to je jedno veliko poštovanje!!

(петак, 13. јул 2018, 20:27) - anonymous [нерегистровани]

Salica

Saučešće porodici,bio je veliki čovek i njegov rad će se dugo pamtiti.

(петак, 13. јул 2018, 19:45) - Bora [нерегистровани]

Saucesce

Najveci je bol kada se izgubi neko ko te je ucio odrastanju i pravim vrednostima zivota.Pridruzujem se saucescu gospodinu Stoltenbergu!

(петак, 13. јул 2018, 19:42) - Nikola [нерегистровани]

Saucesce

Neka mu je vecna slava!