Јовановић: Побуна ЈСО била увод у убиство Ђинђића

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић оценио је да никаква пресуда не може поништити оно што је било јасно и пре 17 година – "да је побуна Јединице за специјалне операције била увод у убиство Зорана Ђинђића".

Чедомир Јовановић је поводом првостепене ослобађајуће пресуде припадника некадашње Јединице за специјалне операције (ЈСО) изнео тврдњу да су "злочиначко удружење и тада и данас чинили политичари, адвокати, делови тајне и јавне полиције, као и сви они којима", како је рекао, није одговарало да Србија буде модерна држава, него су спас тражили у "преживелим остацима Милошевићевог режима и онима који су у међувремену постали заштитници Милошевићевог наслеђа".

"Они су извели ЈСО на улицу тог новембра, они су покушали неколико пута да убију Зорана Ђинђића и планирали убиства његових најближих сарадника и они су пуцали 12. марта 2003. године", тврди Јовановић, саопштио је ЛДП.

Каже и да их "немушта образложења пресуде" неће спречити у томе да на то подсећају.

"Ми имамо дуг према ономе што је радио Зоран Ђинђић, према људима који су се борили да се сазна све о чињеницама које су пратиле атентат на њега и немамо право никада да одустанемо од трагања за истином о свему што је претходило чину убиства премијера Србије", навео је Јовановић.

Према његовим речима, они који данас ликују су адвокати, сарадници мафије, портпароли криминалних кланова, политичари који су тада радили против Владе Зорана Ђинђића, али они, како каже Јовановић, "не могу побећи од онога да су директни помагачи убицама Зорана Ђинђића и нема те судске пресуде које ће их од тога ослободити".

Специјални суд у Београду ослободио је раније данас седморицу припадника некадашње Јединице за специјалне операције (ЈСО) од оптужби за оружану побуну јединице 2001. године, јер тужилаштво није доказало своје тврдње.

Ово је првостепена пресуда и на њу тужилаштво за организовани криминал има право жалбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво