Јеремић: На корак до формирања Савеза за Србију

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је опозициони блок на корак до формирања Савеза за Србију, чија ће кључна тачка политике о Косову бити отпор потписивању споразума који би Приштини омогућио столицу у УН.

"На питању Косова и Метохије морамо повући црвену линију и ујединити се против напредњачке власти која је почела да припрема јавност за свој пристанак на чланство Косова у УН", рекао је Вук Јеремић, како је пренела Народна странка, на оснивачкој скупштини Општинског одбора Палилула.

Јеремић је навео да је Народна странка то дефинисала као приоритет током преговора око Савеза за Србију, и истакао да је постигнут договор по том питању.

"Став Народне странке о Косову и Метохији је умерен, рационалан и државотворан, од тог става нема одступања и то ће бити и политика Савеза за Србију", рекао је Јеремић.

Рекао је да су формулисани заједнички програмски циљеви и да је споразум о оснивању Савеза за Србију спреман за потписивање, те да се нада да ће се то догодити до краја јула.

Уверен је да нико у свету не притиска Србију да сада потпише споразум о Косову, док чланство у Европској унији неће бити могуће још дуги низ година, преноси Танјуг.

Јеремић оптужује председника Србије да на питању Косова жели да обезбеди власт још четири године, а приписује му и намеру да, после Косова, пређе на "демонтирање Републике Српске".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара