Претња Славише Ристића Вучићу

Народни посланик Славиша Ристић упутио је председнику Русије Владимиру Путину писмо, у којем председнику Србије Александру Вучићу прети да ће, уколико покуша да постигне споразум са Приштином, завршити као убијени премијер Зоран Ђинђић.

Ристић у писму подсећа да су се Срби "у историји руско-српских односа, руским владарима жалили на бројне српске непријатеље", и додаје да они то први пут сада морају да чине због српских власти.

Он указује да се председник Републике Србије спрема да потпише свеобухватни мировни споразум са Приштином и упозорава Вучића, позивајући се на "трагичну судбину покојног премијера Србије Зорана Ђинђића", шта може да му се деси.

"Главни разлог за овакву "претерану кооперативност" председника Србије лежи у томе јер је он то обећао Западу приликом доласка на власт. Трагична судбина покојног премијера Србије Зорана Ђинђића јасно упозорава Александра Вучића шта се дешава са онима који не испуне обећање", наводи се у писму које је објављено на сајту facebookreporter.org.  

Скоро сви прорежимски медији у Србији истичу русофилство Александра Вучића, каже Ристић у писму Путину, које су пренели поједини портали, и наводи да се Вучић дичи тиме што се до сада тринаест пута састао са њим.

Ристић, који је потписан као председник организације Народни покрет Срба са Косова и Метохије "Отаџбина", признаје да би "мисија Путина код актуелних власти у Београду била деликатна", али га ипак позива да им објасни да никакве евроинтеграције не могу да компензују губитак територије, као што је Косово и Метохија, те да, ако и буде постигнут споразум о нормализацији односа, Путин не подржи такво решење.

На Ристићеве наводе реаговали су бројни званичници и представници политичких странака у Србији.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије