Зоран Радојичић кандидат СНС-а за градоначелника Београда

Директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој др Зоран Радојичић, који је био први изборној листи oкупљеној око СНС-а на градским изборима, кандидат је Српске напредне странке за градоначелника Београда, сазнаје РТС.

То је новинарима рекао председник градског одбора СНС-а Небојша Стефановић након седнице Одбора.

Како је раније најавио председник Скупштине Београда Никола Никодијевић, седница градске скупштине на којој ће се бирати градоначелник, његов заменик и чланови градског већа биће одржана у четвртак – 7. јуна. 

Стефановић је на конференцији за медије рекао да је Радојичић човек који је био први на листи, који је читав свој живот посветио ономе што је за СНС најважније, а то је брига о људима.

Навео је да је та одлука и показала оно што су напредњаци и обећали грађанима – одговорност према њима.

Додао је да је за СНС веома важна будућност Београда и да ће у складу са тим сви носиоци градских функција морати да покажу опипљиве, конкретне и мерљиве резултате.

Поручио је да је са Радојичићем разговарао о будућности Београда и предстојећим пројектима.

Каже да је намера СНС-а да развој Београда мора да буде "нешто што неће стајати, да ће свако ко буде носилац јавне функције морати да буде одговоран грађанин и да ће морати да показује јасне резултате свог рада.

"Доктор Радојичић је човек у којег имамо велико поверење и он је то показао у свом досадашњем професионалном животу. Ради се о човеку који је цео свој живот посветио лекарској каријери, али и неко ко је био директор здравственог центра, Тиршове, међутим, и о човеку који има јасну визију шта је то што морамо да урадимо, човеку који има енергију да се бори да Београђани у свих 17 општина имају прилику да виде бољитак", навео је Стефановић.

Каже да ће се водити рачуна о свим обећањима које је СНС дао у изборној кампањи.

"Тражимо да овај тим људи неуморно ради, за њих нема простора да размишљају где ће за годишње одморе и шта ће да раде током лета, за њих је императив да покажу резултат", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, тим људи који је радио до сада у Београду неће бити заборављен.

"Нас је интересовало да изаберемо најбољи тим, није нам на првом месту страначки интерес, већ интерес града, имамо потребну ширину да кандидујемо људе који ће бити посвећени раду", рекао је Стефановић.

Додао је да је програм за Београд нешто најважније.

"Све нас и људе у сали и грађане интересује само резултат, када можемо да видимо прве километре асфалта, прве кораке у изградњи новог метроа, сви ћемо пратити и подржавати рад", рекао је Стефановић.

Радојичић: У тим и стари и нови људи

Зоран Радојичић је рекао да му је велика част што добио поверење да води Београд и најавио нове резултате.

Радојичић је захвалио председнику странке и члановима ГО на поверењу.

"Свестан сам да, ако будем изгласан, предстоји ми одговоран и тежак задатак, али му се радујем", додао је.

Радојичић је рекао да је важан, пре свега, тим и да ће у њему остати људи који су већ водили Београд, али да ће ту бити и нових људи који ће заједно водити Београд у наредном периоду.

"Радујем се новом почетку и новим резултатима", поручио је Радојичић.

Указао је да ће пробати да усклади своје обавезе како би задржао своје пацијенте којима је и даље потребан као лекар.

Биографија Зорана Радојичића

Професор доктор Зоран Радојичић генерални је директор и хирург на Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој улици у Београду, у којој је запослен од 1991. године.

Професор је Медицинског Факултета на катедри хирургије, где предаје дечју хирургију и урологију.

Председник је Републичке стручне комисије за здравствену заштиту деце при Министарству здравља.

Како се у биографији наводи, рођен је 24. октобра 1963. године у Лазаревцу. Ожењен је Тијаном, са којом има два сина.

Дипломирао је на Медицинском факултету Универзитета у Београду 1989. године са просечном оценом 9,14. На истом факултету је магистрирао 1998. и докторирао 2006. године. Говори енглески језик.

Усавршавао се у земљи и иностранству, у најзначајнијим дечјим клиникама и болницама.

Члан је Европског удружења за педијатријску урологију (ЕСПУ), Европског удружења дечје хирургије (ЕУПСА), члан Надзорног одбора Буџетског фонда за лечење обољења, стања или повреда које се не могу успешно лечити у Србији.

Координатор је Министарства здравља за педијатрију и дечју хирургију, а 2016. године је уврштен у Оксфордову енциклопедију успешних људи Србије.

Објавио је велики број радова и представљао их на значајним светским конгресима, као и на Америчкој педијатријској академији.

Ради на унапређивању програма трансплантације бубрега и на увођењу програма трансплантације јетре код деце у Србији.

Са својим тимом залаже се за изградњу нове дечје болнице у Београду у којој ће деца имати и просторне и организационе услове лечења као оне које имају њихови вршњаци у развијеним земљама у свету.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво