Јовановић: Насиље на које позива Шешељ израз његове немоћи

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић поздравио је што је МУП забранио окупљање присталица Српске радикалне странке на месту где Иницијатива младих за људска права данас организује фестивал "Мирдита, добар дан!".

Чедомир Јовановић је у саопштењу навео да је "насиље на које већ недељама позива Војислав Шешељ израз његове немоћи и жеље да по сваку цену окупира јавни простор".

Лидер ЛДП-а сматра да је фестивал "Мирдита, добар дан!" прилика да они који воде ову земљу покажу другачији однос према питању сарадње и повезивања Срба и Албанаца.

"Зато је важно да отварању присуствују представници републичке и градске власти и подрже окупљање младих људи из Приштине и Београда", навео је Јовановић.

Рекао је да је "једини грех" тих младих што су одлучили да у данашњем времену организују дружење младих који разговарају о култури, уметности, будућности, додајући да је обавеза сваког појединца је да им у томе пружи подршку.

Посланик СРС-а Миљан Дамјановић изјавио је у уторак да ће та странка, и поред забране МУП-а, данас одржати протестни скуп због одржавања фестивала "Мирдита, добар дан" у Београду.

број коментара 0 Пошаљи коментар