Вучић: Без решења за Косово, прва криза ће нас уништити

У интервјуу "Фајненшел тајмсу", председник Србије Александар Вучић наводи да је "опседнут" Косовом и да без решења тог проблема све што је до сада остварио неће бити одрживо.

Фајненшел тајмс пише да Вучић, како би се Србија квалификовала за чланство у ЕУ, прво мора да реши статус Косова.

"Опседнут сам Косовом. Уколико не решимо тај проблем, све што смо до сада постигли неће бити одрживо. Прва криза би нас уништила", рекао је Вучић.

Фајненшел тајмс подсећа да је председник Србије почео политичку каријеру као ултранационалиста, али и да је 2008. године са групом колега раскинуо сарадњу са "радикалним српским националистичким идеологом Војиславом Шешељом" и формирао Српску напредну странку.

Данас, пише Фајненшел тајмс, Вучић подржава чланство у ЕУ као катализатор промена и коначни доказ да је Србија побегла из ноћне море Милошевићевих година.

"Још један рат би уништио земљу и будућност српског народа заувек", рекао је Вучић.

Навео је и да он није пети стуб Владимиру Путину у Европи и да је руском председнику јасно рекао да Србија остаје на европском путу.

Каже да не учествује у такмичењу за што већу популарност и да нема потребу да буде вољен и прихваћен.

"Србија је произвела више историје него што може да прихвати", констатује председник Вучић у интервјуу Фајненшел тајмсу и наводи да је, како је рекао Винстон Черчил, "најважнија ствар сачувати мир и смиреност".

Поводом изјаве Хашима Тачија да размена територије или подела Косова и Метохије никада није била тема и да се о томе неће ни разговарати, председник је одговорио да је територија управо оно једино што Албанце интересује

број коментара 35 Пошаљи коментар
(уторак, 15. мај 2018, 23:41) - anonymous [нерегистровани]

... i ne samo Hrvatska....

EU je unistila sve nekadasnje zemlje istoka. A Hrvatska im je milo cedo, pa neka je izdrzavaju. Srbija treba mozda da uredi zemlju prema eu-uredjenjima, daleko bolje bi bilo urediti Srbiju prema uredjenju u Svajcarskoj i ostati svoj na svome - jer imamo na cemu.

(уторак, 15. мај 2018, 23:28) - anonymous [нерегистровани]

RE:Evroazijsku uniju

Gde si izmislio tu brojku? Bolje pogledaj sa kojim zemljama sa Zpada uopšte trgujemo i šta, a pre svga obrati pažnju da li sa nekom od zapadnih država imamo suficit u trgovini! Oni koji misle da će zadržati građane ulaskom u EU ili su mnogo naivni ili otvoreno i svesno lažu građane Srbije. Pogledajte Hrvatsku iz koje se dnevno iseljava na hiljade građana baš u tu EU. I kao to "pametnjakovići" misle da zadrže građane da ne odu iz Srbije ulaskom u EU kada se ukinu sve barijere odlaska!?

(уторак, 15. мај 2018, 20:31) - anonymous [нерегистровани]

Zadrzati mlade

Mislite da ce te zadrzati mlade ulaskom u EU kao mi u Hrvatskoj?
Sumnjam.

(уторак, 15. мај 2018, 19:59) - Andrej [нерегистровани]

Evroazijsku uniju

E Evroazijsku uniju? Sa kojom imamo razmenu ni 10%. I tako bi zadrzali mlade? Alal vera na predlogu

(уторак, 15. мај 2018, 19:15) - anonymous [нерегистровани]

Koje rešenje ?

Ama o kom rešenju je reč? Nikako da saznamo.

(уторак, 15. мај 2018, 19:00) - Njegos [нерегистровани]

Вучић: Без решења за Косово, прва криза ће нас уништити

Moze nas spasiti samo jedinstvo i sloga celog srpskog naroda .

(уторак, 15. мај 2018, 18:52) - anonymous [нерегистровани]

@ Bla bla bla

Не мора нико нигде да уводи Србију ако смо слободна, независна и суверена држава у складу са међународним правом. Статус КиМ је дефинисан рез.1244 УН и мора да се поштује док СБ УН не одлучи другачије.
А Устав Србије мора да се поштује јер то је владавина права. Ако не ваља Устав, то само народ може да мења на референдуму.
(Албанцима се нико не меша у то како уређују свој живот, али нико не може Србима са КиМ да ускрати елементарно људско право да су грађани Србије као и сви остали који Србију осећају својом државом)
Само мирољубива коегзистенција и без статусних опсесија.

(уторак, 15. мај 2018, 18:38) - anonymous [нерегистровани]

Srbija je neuništiva

A koja to kriza i u kom pogledu će da nas uništi? Vučiću, pojasni narodu to što govoriš?

(уторак, 15. мај 2018, 18:19) - Milica [нерегистровани]

@milica

Bilo je i mnogo tezih. Ne panicite. Jednom kad nesto predas onda je to izgubljeno zauvek, i kad jednom predas dolaze nove ucene i tome nema kraja.

(уторак, 15. мај 2018, 18:06) - anonymous [нерегистровани]

Strah

Ovakve izjave mene nece uplasiti. Protiv sam ovakvog razmisljanja.