Дачић: Неће нас уплашити тиме што нас уцењују

Поводом медијских навода да ће Француска упутити протест земљама које буду повукле признање Косова, шеф дипломатије Ивица Дачић каже да Србија остаје при својој политици, а да сви који размишљају супротно морају да се одлуче да ли су нам пријатељи и партнери или ће радити против Србије.

"Како ми се чини, ни једно ни друго није могуће", рекао је Дачић одговарајући на питања новинара у Севојну.

Дачић је подсетио да се Србија већ годинама сусреће са проблемом признавања једностарно проглашене независности Косова, али да Влада наставља са својом политиком, која подразумева договор и компромис, али не и одустајање од државних и националних интереса.

"Неће нас нико уплашити тиме што нас уцењује. Ми ћемо и даље свима објашњавати да је у случају Косова реч о насилној сецесији и сепаратизму, који је супротан међународном праву. Србија ту лажну државу не признаје", истакао је Дачић.

Нагласио је да ће Србија успети да смањи број држава које су признале једнострано проглашену независност Косова.

"То много нервира оне који мисле да је ово питање решено и да је то неповратан процес, али видите да је повратан", закључио је Дачић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије