Шешељ о јучерашњем инциденту у Скупштини

Дан после инцидента у Скупштини Србије, лидер СРС-а Војислав Шешељ рекао да би поновио оно што је јуче урадио (гажење хрватске заставе и псовање парламентараца из Загреба). Нема видео-снимка инцидента.

"Заиста је невероватно да ви сумњате да се догађај десио, али десио се, а чак и да се није десио, ефекат је сасвим солидан", рекао је лидер радикала на данашњој прес-конференцији.

Навео је да је скупштинско обезбеђење видело да се то догодило, те да су се радикали "рвали са њима".

"Чланови (хрватске) делегације су чули кад сам им опсовао мајку. Прво сам рекао да сам им згазио хрватску усташку заставу и онда сам им опсовао свима мајку усташку", изјавио је Шешељ.

Шешељ је на конференцији за медије поновио да је СРС поносна на свој велики митинг од 6. маја 1992. године и најавио да ће поново у "српским Хртковцима" одржати митинг на Ђурђевдан.

Додао је да ће то бити миран политички скуп, који је уредно пријављен.

Шешељ је рекао да му нико неће одузети посланички мандат, упркос пресуди Хашког трубунала који га прогласио кривим за прогон и подстицање на мржњу Хрвата.

"С мојим мандатом се ништа не дешава. Ко мени може да одузме мандат? Где и коме да га предам? Борићу се рукама и ногама", указао је лидер радикала.

Шешељ је указао да се члан закона који се односи на одузимање мандата тиче оних који су осуђени или тек треба да буду оптужени, а нигде не каже да се оодноси на оног који је осуђен и ко је одслужио казну.

"У пресуди не стоји да сам ратни злочинац, а ако се покрене поступак, тек ћете видети шта ћу да радим. А знате да имам бујну машту", истакао је Шешељ.

У међувремену, Скупштина Србије одговорила је данас на захтев Телевизије Н1 да им, због чињенице да нико није видео инцидент у којем Шешељ гази хрватску заставу, пошаљу снимак надзорне камере на којој се види тај тренутак.

"Видео-надзор тог дела Народне скупштине Републике Србије не покрива место где су биле постављене заставе, јер се налази у мртвом углу у односу на постављене камере", наводе из парламента.

Поводом инцидента у Скупштини, огласила се и председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић рекавши да су односи Хрватске и Србије нарушени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво