Вучић сутра с Меркеловом, саопштено у Берлину

Председник Србије Александар Вучић допутоваће сутра у Берлин, где ће разговарати са немачком канцеларком Ангелом Меркел, саопштио је канцеларкин кабинет.

"Током заједничког ручка посебно ће се разговарати о билатералним односима, као и регионалним питањима, али и европско-политичким темама", наводи се у саопштењу.

Најављено је да ће Вучић и Меркелова пре састанка дати изјаву медијима.

Вучић сутра долази у другу посету Берлину на позив канцеларке Меркел у веома кратком року.

Председник Србије претходно се састао са Меркеловом, такође на њен позив, 27. фебруара.

Председник Србије пре два дана у Мостару најавио је да жели да од канцеларке да чује како она види однос Београда и Приштине, свеукупне регионалне односе, али и да тражи подршку у потрази за компромисом између Београда и Приштине.

За будућност Србије је од изузетног значаја састанак са немачком канцеларком Ангелом Меркел, али грађани не треба да очекују превише, јер је просто нереално очекивати да ми заповедамо великим силама, поручио је Вучић.

"Ако мислите да ћемо да променимо однос Америке, Немачке и других западних сила по питању независности Косова и Метохије - то би било лагање и обмањивање", рекао је Вучић новинарима након састанка са бугарским премијером Бојком Борисовим.

Оно што очекује и чему се нада, како је објаснио, јесте разумевање за позицију Србије, и поред тога што о питању независности КиМ мислимо другације.

"Али, да добијемо више за наш народ за то ћу да се борим, и даћу све од себе", рекао је председник.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара