Посланици о нападима на Вучића, наталитету, морбилама...

Посланици су постављали питања члановима владе и државним органима. Интересовале су их различите ствари – од медијских напада на председника Александра Вучића, акције жандармерије и полиције у којој је пронађена лабораторија марихуане, преко мера популационе политике до безбдносних провера високих званичника.

Посланик СНС-а Марко Атлагић имао је питање за Тужилаштво, а у вези са "медијским нападима на председника Александра Вучића".

"Грађани Србије су сведоци свакодневних злонамерних, бруталних, тендециозних медијских напада на председника Републике, његову породицу и сараднике. Ти брутални напади дело су спреге домаћих политиканско-криминалних група и појединаца потпомогнутих одређеним центрима из иностранства", рекао је Атлагић.

Упитао је да ли има елемената кривичног гоњења у медијским нападима на Александра Вучића и његове сараднике.

Самосталну посланицу Маринку Тепић је интересовала заједничка акција Жандармерије и полиције у Сомбору у некадашњем објекту гаковачког Граничара када је откривена лабораторија марихуане у вредности од преко 50 милиона динара. Она је навела да је полиција о том догађају издала саопштење тек после шест дана.

"Онда је без икаквог прецизирања саопштено да је у питању имовина некадашњег гиганта која је 2016. године прешла у власништво предузећа Владимира Врбашког, који је близак СНС-у, мада су ти детаљи и тада прикривани", рекла је Тепић.

Она је питала министра унутрашњих послова како је могуће да је Више јавно тужилаштво саопштило да је поводом откривања те лабораторије једино идентификовано и приведено осумњичено лице за које се верује да је из Земуна, а које је "зарад општег добра унутар СНС-а преузело на себе одговорност".

Посланицу СПС-а Снежану Пауновић је интересовало које ће нормативне измене предложити Влада Србије како би се примениле мере у вези са повећањем наталитета, јер, како каже, ради се о више законских прописа.

Посланик Двери Драган Весовић питао је да ли је тачно да су специјалне јединице из Приштине на север Косова ушле само два пута у 19 година и то када је на Косово требало да оде специјални воз и када је хапшен Марко Ђурић.

Такође, питао је и да ли је пре уласка Ђурића и Селаковића урађена било каква провера по њихову безбедност или, уколико то није урађено, ко је за то одоговран а уколико је урађено, ко је одговоран што је процена урађена лоше.

Посланица ДС-а Александра Јерков имала је питање за министра здравља и министра просвете у вези са два закона који су, приметила је, у супротности један са другим.

Како је навела, према Закону о заштити становништва од заразних болести превиђено је да се невакцинисана деца не могу уписати у основну школу, док Закон о основама система образовања наводи да је основна школа обавезна за све.

Посланицу СРС-а Наташу Јовановић је занимало које ће кораке да предузме влада да се спаси краљевачка привреда будући да су напредњаци у кампањи, како каже, обећавали да ће се ревитализовати фабрике у том граду.

Она је навела и да министарка Зорана Михајловић саботира отварање аеродрома "Морава" за цивилно ваздухопловство.

Међу посланичким питањима нашло се и оно о односу државе према задругарству.

Из Уједињене сељачке странке упозоравају да без помоћи државе неће опстати ни села ни пољопривреда.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара