Ђурић: Сами Албанци потврдили да је Тачи организатор терора над Србима

Недељу дана након инцидента у Косовској Митровици, "лажи Приштине су пале у воду", рекао је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић поводом изјаве генералног секретара Алијансе за ново Косово Рахима Пацолија да је Тачи још у петак, 23. марта, испланирао његово хапшење.

"Данас су разоткривене и у воду пале лажи Приштине о томе ко је организатор и инспиратор терора и насиља над Србима у понедељак и то се разоткрило од стране Албанаца, главних коалиционих партнера Тачија", рекао је Ђурић.

Како каже, хорде униформисаних и маскираних људи није Србија послала сама на себе, нити су они сами себе тукли у Косовској Митровици.

"Архитекте тога су они који су још у петак планирали како да покушају да заузму север Косова и да протерају Србе", навео је Ђурић.

Додао је да је сада потврђено оно што председник и Влада у Србији говоре све време.

"Занима ме да ли ће сада они странци, који су лицемерно позивали обе стране на уздржаност, ваљда и ову страну која је тучена, бијена и прогоњена, да ли ће они сада нешто рећи и позвати на неку одговорност онога ко је архитекта злостављања и напада на Србе", истакао је Ђурић.

Ракић: Јасно ко је кривац за хапшење и насиље у Митровици

Наводи генералног секретара странке која је део косовске владе Рахима Пацолија потврђују из ког центра моћи је извршена злоупотреба привремених инстуција у Приштини, и ко је имао највише профита из те ситуације, каже председник Српске листе Горан Ракић.

Реагујући на изјаву Пацолија да је Хашим Тачи припремио сценарио за хапшење Марка Ђурића још 23. марта, Ракић је рекао да је један од циљева хапшења био рушење владе у Приштини, како би дошло до њеног прекомпоновања и нове расподеле моћи са Хашимом Тачијем, "као највећим добитником".

"Клупко завере која је у понедељак требало да доведе до ескалације насиља и немира, а затим и окупације севера КиМ, полако се одмотава и све јасније се види ко је био главни извршилац тог посла", каже Ракић за Танјуг.

Наводи да се сада поставља питање да ли ће се албански политичари у Приштини и међународна заједница, која је "стављала у исти кош обе стране", и даље држати истих флоскула.

"Позивамо међународну заједницу да коначно реагује, окриви и осуди правог кривца, а не да лицемерним изајавама осуђује и позива на дијалог обе стране", закључио је Ракић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво