Како је претучен сниматељ РТС-а

Владимир Милић, кога су напали специјалци косовске полиције током акције у Косовској Митровици, описао је за портал РТС-а како је напад изгледао.

Сниматељ РТС-а је на почетку акције испред Митровачког двора био између људи који су се окупили на улазу у зграду и припадника косовске полиције.

"Први бибер-спреј полицајац је попрскао мени у лице", истакао је Милић.

Како је рекао, тада су почеле да падају шок-бомбе и када се маса разишла, полицајци су ушли у зграду а он је кренуо за њима.

"Почео сам да снимам шта се дешава. У углу је био Марко Ђурић. Група полицајаца је са оружјем кренула ка њему и ја сам пошао за њима", навео је Милић.

Додаје да се један од полицајаца окренуо и да је, када га је угледао, почео да руши стативе и камере.

"Осетио сам ударац и после тога ми је неко избио камеру из руку. Ја сам био доле. Пар пута су ме ударили, не знам чиме. Док сам био на земљи, буквално ме је човек одвукао са стране и неко је шутнуо камеру", описао је Милић.

Њему је указана помоћ у санитетском возилу где су му испране очи од сузавца, а додао је да ће касније вероватно отићи до болнице.

Косовска полиција је у Косовској Митровици ухапсила директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића. Он је након привођења прекршајном судији спроведен до Мердара, где је прешао на територију централне Србије.

број коментара 13 Пошаљи коментар
(уторак, 27. мар 2018, 13:37) - Mirko [нерегистровани]

bravo

Bravo Miliću!
Profesionalizam se upravo tako dokazuje.
A maske su davno spale, džaba im fantomke!

(уторак, 27. мар 2018, 09:52) - Prophet [нерегистровани]

Neverovatno

Bravo Gospodine Milicu, ovakav snimak je vise od profesionalizma, toliko hrabrosti da udjete policiji iza ledja i da ispratite svaki njihov potez. Da nije bilo vas nikada ne bismo znali sta se u toj prostoriji zaista dogodilo. Veliko bravo za smelost i hrabrost!!

(уторак, 27. мар 2018, 09:23) - anonymous [нерегистровани]

EU

Na snimku se vidi kao takozvani policajac prednjim delom puske (cev) iz sve znage ubada ljude koji vec leze, i onda mi se jave Skot i Delavi i traze da se smiri situacija i da dijalog nema alternativu, e pa BOGA IMA dijalog moze ali samo u UN-u pod rezolucijom 1244.

(уторак, 27. мар 2018, 09:22) - anonymous [нерегистровани]

Па где су сад те Невладине организације

...које живе на белом хлебу, ушушкане као свилене бубе и које из рупица на својим чаурама деле памет напаћеном Српском народу? Где су сад, да целом свету испред носа баце гомилу доказног материјала шта се ради са новинарима, Српским званичницима и са голоруким народом?

(уторак, 27. мар 2018, 08:54) - anonymous [нерегистровани]

ok

Nece svet ovo da vidi.Ja sam sinoc gledao svedske vesti i oni ni rec nisu kazali o ovom napadu. Kao vesti iz sveta pokazuju neke nojeve i hvale se sto su isterali jednog ruskog zvanicnika. Dusan

(уторак, 27. мар 2018, 07:50) - Brut [нерегистровани]

Gospodine

Hvala vam na hrabrosti, zahvaljujući vama ceo svet je mogao da vidi sa čime se Srbi svakodnevno suočavaju.

(уторак, 27. мар 2018, 07:30) - doktoro [нерегистровани]

doktoro

ne daj se druze iz skolske klupe

(уторак, 27. мар 2018, 01:56) - Јовановић [нерегистровани]

Истина против силе

Надам се да наш сниматељ није озбиљно повређен. Он је пример часног човека и професионалца. Надам се да ћемо сви дочекати правду за све патње којима смо изложени као народ. Са вером у великог Господа нешег.

(уторак, 27. мар 2018, 01:02) - Vaske [нерегистровани]

Svaka cast!

Gospodine milic-u pokazaliste veliku hrabrost! Hvala vam i zelim prz oporavak!

(уторак, 27. мар 2018, 00:58) - Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [нерегистровани]

Ваш колега је претучен

Ваш колега је претучен. Објавите овај инцидент преко медија у том демократском Западу. Да је којим случај било обрнуто цео свет би
већ о томе чуо.
То је та западна демократије којој ми тако бездушно хитамо. Освестите се народе.