Телеграми саучешћа Француској

Након терористичког напада на југу Француске председник Србије Александар Вучић и министар одбране Александар Вулин упутили су телеграме саучешћа.

Александар Вучић је, поводом талачке кризе на југу Француске, истакао да је сигуран да ће се снажно вођство те земље успешно супротставити опасности коју тероризам носи, и да у сваком тренутку може да рачуна на пријатељску подршку Србије.

И овај злочин, додао је Вучић, мора да наведе цео свет да буде уједињен и одлучан у предузимању корака против тероризма, а у одбрани заједничких цивилизацијских вредности.

"Молим Вас да изразе мог саосећања пренесете породицама погинулих, а рањенима жеље за брз опоравак", наводи се у писму Александра Вучића упућеном Емануелу Макрону, саопштила је прес-служба председника.

Поводом терористичког напада у граду Треб на југу Француске, телеграм саучешћа министарки одбране Француске Флоренс Парли упутио је Александар Вулин.

"Користим ову прилику да Вам у име припадника Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име изразим најискреније саучешће поводом ужасног терористичког напада који се догодио у градићу Треб на југу ваше земље", поручио је Вулин, наводи се у саопштењу Министарства одбране

Додаје да страхоте које тероризам доноси са собом представљају једну од највећих претњи цивилизованом свету.

"Страхоте и непредвидивости које тероризам са собом доноси у данашњем добу представљају једну од највећих претњи цивилизованом свету и упућују наше народе на изналажење заједничких одговора на злочине који немају и не могу имати оправдање", поручио је Вулин.

Сигуран сам да француски народ неће дозволити да га овакви напади поколебају у одбрани демократских вредности и да страх неће превладати над разумом у овом тешком тренутку, поручио је Вулин.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара