Вучић и Брнабићева честитали Путину

Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић честитали су Владимиру Путину реизбор на место председника Руске Федерације.

"Примите искрене честитке за поновни избор за председника Руске Федерације, уз најбоље жеље да и даље одлучно водите Вашу земљу чврсто утемељеним путем напретка, на добробит свих њених грађана", наводи се у честитки преседника Александра Вучића, саопштио је кабинет Председника.

Вучић истиче да је уверен да ће Путин "својим изванредним талентом лидера, уз јасну визију и јаку вољу, као и одговорност и посвећеност у раду" наставити да постиже успехе у решавању свих важних питања за Русију, као и у испуњавању планова за њен даљи свеобухватни развој.

"Србија је искрен пријатељ и поуздан партнер Русије и можете се ослонити на наш допринос продубљивању сарадње, као и на залагање за остваривање заједничких пројеката. Уверен сам да ћемо, уз међусобно разумевање, стварати боље услове за генерације које долазе", навео је Вучић.

Указује да је захвалан Путину за његов лични допринос јачању традиционалног и истинског пријатељства Србије и Русије, као и одбрани државних интереса Србије, која се, наводи, огледа и кроз подршку у Уједињеним нацијама, као и у свим другим међународним организацијама у којима Србија штити свој интегритет, углед и слободарску традицију.

"Желим Вам да Вас, уз успех на одговорној дужности, прате добро здравље и срећа у личном животу. Надам се, драги пријатељу, да ћете нам и у новом председничком мандату учинити част и поново посетити Србију, јер је сваки сусрет са Вама прилика за драгоцене размене мишљења и мудре савете", наводи се у честитки председника Вучића.

"Потврда широке подршке реформама"

Председница Владе Ана Брнабић такође је честитала Владимиру Путину победу и освајање четвртог мандата на месту председника Руске Федерације.

"Честитам вам убедљиву победу на изборима за председника Русије. Резултат који сте постигли само потврђује широку подршку коју имате за све тешке реформе које сте до сада успешно спровели и које тек намеравате да спроводите. То говори да ваши грађани у вама виде правог лидера који је спреман да иде у сусрет свим изазовима у предстојећем времену", навела је председница владе.

"Србију и Русију повезују добри пријатељски и срдачни односи и ја верујем да ће и убудуће наше две државе и наши грађани ту сарадњу проширити у свим областима", написала је премијерка Брнабић у честитки Путину.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије