Jовановић: Косово отишло, истину треба рећи

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је "Косово заувек отишло" и да то треба трећи. ЛДП у свом ставу увек je био усамљен, али никада није одустајао и никада неће подржати оне који немају храбрости за суочавање са реалношћу, навео је лидер те партије.

Јовановић је поводом десет година од једнострано проглашене независности јужне српске покрајине рекао да та годишњица опомиње да време неумитно тече упркос жељи огромног дела политичких елита и политичара да се оно замрзне, наводи се у саопштењу ЛДП-a.

Додаје се да ни 2008. године, у зору проглашења независности Косова, та партија није била са већином и да није пристајала на лаж која се, како каже Јовановић, подметала грађанима да Косово може остати део Србије након деценија трагичних, насилних и погрешних поступака. 

''И тада смо, као и данас, говорили да је Косово заувек отишло и да је то истина - тужна, трагична, али истина коју дугујемо да кажемо Србима. Ни тада, као ни данас, нисмо одустајали од вере да су другачије везе Косова и Србије не само могуће, него и неумитне'', навео је лидер ЛДП-a.

Како је рекао, та странка никада није променила свој став да будућност земље не сме бити талац ружне слике прошлости коју и даље нисмо спремни да признамо. 

Јовановић је навео да је ЛДП у свом ставу увек био усамљен, али да никада није одустајао и никада неће подржати оне који немају храбрости за суочавање са реалношћу, са последицама сопствене погрешне политике и изговорима које је друштво увек узимало у отпору променама и прихватању одговорности.

''За ових десет година све се променило и ништа се није променило. Косово живи свој зацртани пут. То више никако није земља каква је у крви настајала пре деценију или две, а Србија је остала иста, и даље неспремна да се суочи са својом улогом у том трагичном губитку коју је генерација политичара, који се још увек боре за власт, оставила новим генерацијама које тек долазе'', сматра Јовановиоћ.

ЛДП обележава овај дан са новим људима који имају храбрости и одговорности да помогну да се ружно лице прошлих ратова, сукоба, немира и мржње претвори у пружену руку мира и помирења, добросуседских односа и суживота са првим комшијама са којима верујемо да је заједничка и сасвим другачија будућност могућа, наводи се у саопштењу.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(субота, 17. феб 2018, 23:01) - Andrija [нерегистровани]

Jовановић: Косово отишло, истину треба рећи

Da li se i Boris Tadis slaze sa tom konstatacijom ?

(субота, 17. феб 2018, 19:38) - anonymous [нерегистровани]

daxa

Zasto bi lagali ljude?

(субота, 17. феб 2018, 18:21) - ana [нерегистровани]

d

Otisao si ti kolilo vidimo sa politicke scene.Kosovo je nase dokle god ima onih koji dele misljenje sa nama i ne priznaju nezavusnost.

(субота, 17. феб 2018, 18:04) - Darko [нерегистровани]

kosovo

Ne znam zasto Jovanovic stalno insistira na toj prici da je otislo, kad to nije istina, niko ne moze da kaze sta ce biti za 20 godina, Kosovo je zvanicno jos u sklopu Srbije za ko zna sta ce biti mozda stvari krenu bolje po nas u buducnosti.

(субота, 17. феб 2018, 17:58) - anonymous [нерегистровани]

Ustav pa Ustav

LDP je jedina realana stranka. Jedina koja ne vrda! Sve što su najavili, ostvarilo se.

(субота, 17. феб 2018, 17:29) - boki [нерегистровани]

Nije tačno

Da je Kosovo otišlo kao što navodi Čedomir Jovanović ne bi EU tražila od Srbije da prizina Kosovo i da na taj način Kosovo uđe u međunarodne organizacije.

(субота, 17. феб 2018, 17:26) - Ivan [нерегистровани]

Ivan

Nije otislo borimo se zaa Kosovo..

(субота, 17. феб 2018, 17:00) - anonymous [нерегистровани]

Ustav

Molim Vas, neka neko kaže g-dinu Jovanoviću za Ustav Srbije.

(субота, 17. феб 2018, 16:56) - Kika [нерегистровани]

Kosovo je Srbija.

Otšiao si ti sa političke scene Srbije a Kosmet je i dalje tu u srcima svim nas i Srbije.