Вучић и Јандроковић: Неопходно радити на јачању парламентарне сарадње

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Загребу са председником Сабора Горданом Јандроковићем са којим је разговарао о односима двеју земаља, о правима Срба у Хрватској и Хрвата у Србији, као и о сарадњи парламента Републике Србије и хрватског Сабора.

Председник Вучић истакао је да две земље имају довољно нерешених питања из прошлости и да је зато много важније да гледамо у будућност.

"Имаћемо све више заједничких интереса, ако будемо заједнички радили на сређивању пруге Београд–Загреб, она може да буде поново оно што је била пре двадесетак година – најважнија саобраћајница у региону", истакао је Вучић.

Председник Србије је нагласио да је сарадња српског парламента и хрватског Сабора по питању ЕУ интеграција, али и по сваком другом питању, за Србију веома значајна и истакао да сматра да ће свака врста сарадње водити смиривању тензија.

Тема разговора била је и ситуација у региону, као и питање миграција, које су у стратешком смислу важне. Двојица саговорника истакла су да је парламентарна сарадња на ниском нивоу и да је неопходно радити на њеном јачању.

Председник Вучић истакао је да ће у најскорије време председница парламента Србије Маја Гојковић упутити позив председнику Сабора да посети Београд, што је председник Јандроковић поздравио и прихватио долазак.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво