Телеграми саучешћа руском државном врху

Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић упутили су телеграме саучешћа руском председнику Владимиру Путину и премијеру Дмитрију Медведеву поводом авионске несреће "Саратов ерлајнса" у којој је погинула 71 особа. Телеграме саучешћа упутили су и председница парламента Маја Гојковић и министар одбране Александар Вулин.

У писму председника Вучића упућеном Владимиру Путину поводом авионске несреће се, између осталог, наводи: "Примите моје искрено саучешће поводом несреће авиона компаније 'Саратов'. Иако је у оваквим трагичним тренуцима тешко утешити оне које су изгубили најмилије, молим Вас да моје изразе саосећања пренесете породицама страдалих путника и чланова посаде".

"Знам да ћете им Ви и целокупно руско руководство пружити снажну подршку, али ако Србија, као мала земља, а велики пријатељ, може да помогне на било који начин, спремни смо да, у оквиру својих могућности, то и учинимо", наводи се у писму саучешћа председника Вучића председнику Путину.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је писмо саучешћа председнику Владе Руске Федерације Дмитрију Медведеву, поводом авионске несреће.

"Веома нас је потресла вест о трагедији у којој је страдао велики број путника и чланова посаде. Тешко је наћи речи утехе за породице и пријатеље страдалих, али сам уверена да ћете наћи снаге и пружити подршку онима који су изгубили своје најближе", наводи се писму премијерке Брнабић.

"У име Владе Републике Србије, грађана Србије и своје лично име изражавам најдубље саучешће породицама настрадалих, Вама и целом државном врху Руске Федерације", пише у премијеркином писму упућеном Медведеву. 

Председница Народне скупштине Маја Гојковић упутила је саучешће председницима Државне думе и Савета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеславу Володину и Валентини Матвијенко, поводом авионске несреће у Русији.

"Са тугом смо примили вест о паду авиона и губитку великог броја живота. У име Народне скупштине Републике Србије и лично име, упућујем вама, члановима Парламента и грађанима Руске Федерације искрено саучешће. У овом тренутку тешко је пронаћи речи утехе, али сам уверена да ћете наћи снаге и пружити подршку онима који су изгубили своје најближе. Молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе мог дубоког саучешћа", наведено је у телеграму.

Министар одбране Александар Вулин упутио је телеграм саучешћа министру одбране Руске Федерације Сергеју Шојгуу у којем се каже:

"С неверицом и искреном тугом сам примио вест о трагедији која је задесила Ваш народ приликом пада путничког авиона у Подмосковљу. Желим да Вама и свим грађанима Руске Федерације изразим своје искрено саучешће поводом ненадокнадивог губитка живота недужних сународника.

У ситуацији и тренуцима са којима се тешко, болно и неопходно суочити, припадници Министарства одбране и Војске Србије саучествују у том болу са свим грађанима Ваше велике земље. Молим Вас да пренесете изразе саучешћа породицама настрадалих", наводи се у телеграму министра Вулина. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије