Хан у Србији 7. и 8. фебруара

Европски комесар за преговоре о проширењу Јоханес Хан боравиће 7. и 8. фебруара у званичној посети Србији, објављено је у Европској комисији.

Хан ће доћи у Београд само дан након објављивања нове Стратегије Европске комисије о проширењу за Западни Балкан, а после Београда путује у Подгорицу.

Танјуг у Бриселу сазнаје да ће комесар Хан властима Србије и Црне Горе званично донети и представити докумет нове Стратегије.

Његов долазак у Београд и Подгорицу у европским дипломатским изворима се оцењују као признање и подршка двема земљама које Европска комисија препознаје као лидере евроинтеграција и оне које ће новом Стратегијом добити перспективу уласка у чланство ЕУ 2025. године.

Европска комисија ће нову Старегију кредибилне перспективе проширења за Западни Балкан усвојити 6. фебруара на састанку колеџа европских комесара у Стразбуру.

Истог дана ће шефица ЕУ дипломатије Феерика Могерини и комесар Јоханес хан Стратегију представити европским посланицима који ће затим одржати дебату о политици проширења ЕУ на Западни Балкан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво