"Ако парламент укине закон о специјалним судовима, влада ће то поштовати"

Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је да не зна шта ће бити са иницијативом о укидању Закона о специјализованим већима, али да ће, у случају да се то догоди у парламенту, влада такву одлуку поштовати.

"Косово не може и не треба да избегне правду, било локална или не, али треба да постоји алтернатива да се, на пример, суђења одржавају на Косову, што би било реално", рекао је Харадинај у изјави за Индексонлајн која је пренета у Унмиковом прегледу косовске штампе.

Харадинај истиче да би укидање закона о специјализованим већима оставило последице на косовске односе са међународном заједницом.

Понавља да ће његова партија Алијанса за будућност Косова наставити да се противи суду као што је то чинила и када је одлука о формирању Специјалног суда донета.

Косовски премијер је у Ђаковици, где је разговарао са градоначелником Ардијаном Ђинијем, изјавио да се његова странка противи формирању Заједнице српских општина, а против је и споразума о демаркацији са Црном Гором.

Харадинај је рекао да се споразуму о демаркацији противио и док је био у опозицији, преноси РТК на српском језику.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије