ЛДП: Отварање поглавља позитивно, Косово све већи терет

Отварање нова два поглавља на путу прикључења Србије Европској унији представља позитиван корак у приближавају пуноправном чланству ЕУ, оценио је вечерас председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић, али и навео да је јасно да отворени косовски проблем представља све већи терет за нашу земљу.

Јовановић у саопштењу истиче да порука коју смо добили у Бриселу говори да, и поред два отворена поглавља, постоји незадовољство односима који владају између Београда и Приштине, "што је резултат застоја у преговорима и одсуства конкретних решења".

Сматра да расте притисак водећих земаља у Европи да се ово питање што пре реши.

Према његовим мишљењу, Србији је потребна јаснија спољнополитичка оријентација и тврди да "политичко калкулисање, неуспела стратегија неутралности и одуство храбријих одлука имају своју високу цену у нашим односима са земљама Запада".

Лидер ЛДП-а каже да позитивна вест из Брисела зато носи и опомену, "јер је извесно да европска будућност Србије зависи од спремности да градимо партнерства са земљама у окружењу и да је за нас корисније да будемо део решења, него да проблеме које имамо чинимо још већим".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. дец 2017, 22:51) - anonymous [нерегистровани]

Svaka mu čast

Bez dlake na jeziku!
Uvek je bio upravu!

(понедељак, 11. дец 2017, 22:43) - anonymous [нерегистровани]

Kao i uvek, upravu.

A mi samo udari po Čedi, jer je takva politika...
Kad trezvenije razmislim, Čedomir je najbolji...