ЛДП: Отварање поглавља позитивно, Косово све већи терет

Отварање нова два поглавља на путу прикључења Србије Европској унији представља позитиван корак у приближавају пуноправном чланству ЕУ, оценио је вечерас председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић, али и навео да је јасно да отворени косовски проблем представља све већи терет за нашу земљу.

Јовановић у саопштењу истиче да порука коју смо добили у Бриселу говори да, и поред два отворена поглавља, постоји незадовољство односима који владају између Београда и Приштине, "што је резултат застоја у преговорима и одсуства конкретних решења".

Сматра да расте притисак водећих земаља у Европи да се ово питање што пре реши.

Према његовим мишљењу, Србији је потребна јаснија спољнополитичка оријентација и тврди да "политичко калкулисање, неуспела стратегија неутралности и одуство храбријих одлука имају своју високу цену у нашим односима са земљама Запада".

Лидер ЛДП-а каже да позитивна вест из Брисела зато носи и опомену, "јер је извесно да европска будућност Србије зависи од спремности да градимо партнерства са земљама у окружењу и да је за нас корисније да будемо део решења, него да проблеме које имамо чинимо још већим".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво