Брнабић: Лазаревић не доводи у питање европски пут Србије

Војна академија одлучује о именовању својих предавача, а евентуалним постављањем генерала Владимира Лазаревића на то место, пут Србије ка Европској унији није доведен у питање, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

Ана Брнабић је, након панел дискусије са члановима Америчке привредне коморе, на молбу да прокоментарише изјаву министра одбране Александра Вулина да ће генерал Лазаревић, осуђен пред Хашким судом за командну одговорност за ратне злочине, бити предавач на Војној академији, рекла да је то питање пре свега за Војну академију.

"Академија је та која доноси одлуке с тим у вези. Ја као председница Владе не могу да се бавим тим питањем. Предаваче предлаже Министарство одбране, Генералштаб и Војна академија", објаснила је Брнабић.

"Волела бих да знам, када људи буду оптужени, осуђени или не, ако буду осуђени и издрже казну, кроз ту казну ваљда прођу друштвену рехабилиацију, а након тога, када буду пуштени, они су ваљда слободни људи, да ли су ти људи равноправни чланови нашег друштва или не. По којим основама одлучујемо да ли јесу или нису. Ако кренемо у индивидуалне одлуке да ли да додатно буду кажњени што не смеју да се појављују на јавним скупогима, где ћемо стати", додала је Брнабић.

Додала је да се то питање не може доводити у везу са европском оријентацијом земље. Нагласила је да Србија иде у Европу.

Чини се да је то више него очигледно свима, осим некима у Србији, рекла је премијерка.

"Немојте сумњати да Србија иде ка Европи и пуној интеграцији у ЕУ", закључила је Брнабић.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 20. окт 2017, 10:47) - глас разума [нерегистровани]

Који је пут Србије

Заиста се морамо више запитати који је то пут Србије, да ли то уопште може још бити неки безалтернативни "европски пут" по сваку цену, или је то ипак "један пут, један појас"? Мени су овде ствари апсолутно јасне, коме нису биће да је мало нешто и преспавао у животу!

(петак, 20. окт 2017, 10:36) - Rade anonymous [нерегистровани]

Bravo

I dalje sam protiv izbora ove opersone za premijera države Srbije.Sve premijere gledam kao primer i dokazane patriote bilo koje zemlje.Ovo što je premijer Srbije Ana Brnabić na pitanje, kako general Lazarević kao čovek osuđen za ratne zločine pre haškim tribunalom može predavati na vojnoj akademiji Srbije, odgovorila Američkoj privrednoj komori u Srbiji čiji je predsednik Zoran Petrović, Nije niti će odgovoriti niti jedan srbin.Svaka čast premijeru na rečima da je iako je osuđen čovek odslužio svoje i zar treba naknadno udarati barijere i osude jednom biću.Činjenica da ni jedan general američke vojske nije ni senka znanja i veštine sa siromašnom vojnom tehnikom, generalu Lazareviću.Bravo premijerko.Protiv sam izbora ali osvajaš simpatije i moje i mnogih razložnim odgovorima.

(петак, 20. окт 2017, 08:17) - anonymous [нерегистровани]

Ах та правда.

Од Другог рата, колико ли се ратних злочинаца слободно шета Америкама и Европом? Мука ми је од слободног лицемерства.

(петак, 20. окт 2017, 08:16) - mirjana [нерегистровани]

tri klase vishe!!!!

General Lazarevic i oni shto su u pritvoru ,pokazali su da su za tri klase bolji od NATO generala ,i to im smeta!!!U onim teshkim okolnostima pokazali su "mudrost u ratovanju i odbrani zemlje"!!!

(петак, 20. окт 2017, 07:29) - anonymousGeorge [нерегистровани]

Dosta mi je

"evropskog puta", hocu "kineski put".

(петак, 20. окт 2017, 02:08) - anonymous [нерегистровани]

Sparta

Ana nedaj da nas zapad ponizava i ucenjuje reci NE vise ce nas ceniti

(четвртак, 19. окт 2017, 22:32) - anonymous [нерегистровани]

Mišljenje

" Лазаревић не доводи у питање европски пут Србије", kaže Brnabićeva. Lazarević i ne dovodi ništa u pitanje, jer ne donosi nikakve odluke. A da li Vlada i Premijerka dovode nešto u pitanje postavljanjem osuđenog Generala za predavača, to ćemo nadam se vrlo brzo videti.

(четвртак, 19. окт 2017, 18:23) - Mira [нерегистровани]

Dosta vise

Dosta je bilo.Mislim da je krajnje vreme da nasa vlada kaze STOP NI milietar dalje!!!Srbi su dezurni krivci za ceo svet!Sta se radi po Hrvatskoj, Bosni i Albaniji nema veze, a nama ga uvek prisivaju i kad treba i ne treba.