Српски државни врх упутио саучешће поводом земљотреса у Мексику

Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић упутили су телеграм саучешћа председнику Мексика Енрику Пења Нијети, поводом разорног земљотреса који је погодио ту земљу. Министар спољних послова Ивица Дачић упутио је телеграм саучешћа секретару за иностране послове Мексика Луису Видегарају Касу.

Председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм у ком је наведено:

"Са тугом смо примили вест да је Вашу земљу поново погодио разорни земљотрес, у којем је страдало много људи. У име грађана Србије и своје име, породицама погинулих, пријатељском народу Мексика и Вама лично упућујем изразе дубоког саосећања.

Знајте да у овим тешким тренуцима у Србији имате искреног пријатеља и да смо спремни да, у оквирима својих могућности, помогнемо да се изборите са последицама трагичног догађаја", наводи се у телеграму председника Вучића, саопштила је Служба за сарадњу са медијимка председника.

У телеграму Ане Брнабиће наводи се: "Дубоко нас је потресла вест о разорном земљотресу који је погодио Вашу земљу, у којем је велики број људи страдао и изгубио своје домове.

У име Владе Републике Србије и своје лично, свим повређенима желим брз опоравак и миран повратак породицама.

Грађани Србије саучествују у болу са пријатељским народом Мексика.

Молим Вас да грађанима Мексика пренесете изразе саућешћа и најдубље солидарности", навела је Брнабиоћ у телеграму, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Дачић је у саучешћу, које је упутио секретару за иностране послове Мексика Луису Видегарају Касу, истакао да је са великим жаљењем сам примио вест о новом разорном земљотресу који је задесио централне и јужне федералне јединице Сједињених Држава Мексика, који је за последицу имао велики број трагично настрадалих и повређених, као и значајну материјалну штету, наводи се у телеграму.

Министар Дачић је мексичком колеги и породицама које су изгубиле своје најмилије упутио изразе најдубљег саучешћа и најискренијег саосећања, а повређенима жеље за брз опоравак, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

"Грађани Србије деле бол са породицама настрадалих, као и са угроженима у вашој земљи, свесни потребе да заједничким снагама превладамо последице непредвидиве и немилосрдне силе природе", наводи се у телеграму саучешћа министра Дачића. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије