Михајловић: Очекујем од СПЦ да не врши притисак на Вучића

Потпредседница Владе Зорана Михајловић изјавила ја да очекује да Српска православна црква буде партнер током унутрашњег дијалога о Косову, као и да пре почетка разговора не врши притисак на председника Србије Александра Вучића.

Зорана Михајловић је изразила очекивање да ће нова фаза дијалога о Косову, током које ће председник Вучић разговарати са свим најзначајнијим институцијама и појединцима, донети једну нову политику, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе.

"У тим разговорима очекујем да ће Српска православна црква, као вековни чувар нашег народа и културе на Косову, бити добар партнер и да ће својим утицајем истински помоћи у успостављању нове врсте дијалога између Срба и Албанаца. Очекујем и да не врше притисак пре почетка разговора о Косову на председника Србије Александра Вучића", истиче се у саопштењу.

Михајловићева је додала да су све досадашње политике довеле до тога да је Косово све даље од Србије.

"Зато нам је потребна нова, мудра и рационална политика коју ће спроводити председник Србије Александар Вучић и Влада Србије", истакла је Михајловићева.

У саопштењу се напомиње да је Србији потребна нова политика која за циљ има бољи живот наших сународника на Косову, политику заштите наше културне и верске баштине, очување економских интереса и помирења са албанским народом.

број коментара 18 Пошаљи коментар
(понедељак, 18. сеп 2017, 11:49) - anonymous [нерегистровани]

Ко овде врши притисак?

"Зато нам је потребна нова, мудра и рационална политика коју ће спроводити председник Србије Александар Вучић и Влада Србије", истакла је Михајловићева.
Како ће те ви спроводити политику ако су сви позвани да се договоре?
Звучиш као да сте ви већ одлучили шта ће те и како ћете, а овај ко бајаги унутрушњи дијалог треба да нам замаже очи.

(понедељак, 18. сеп 2017, 03:08) - Мали Радојица [нерегистровани]

Су чим ћете изић’ пред Милоша?

Како год да буде, али запитајте се господо на власти:

”Куда ћете с клетвом прађедовском?
Су чим ћете изић’ пред Милоша,
И пред друге Српске витезове,
Који живе докле Сунце грије.

(недеља, 17. сеп 2017, 17:46) - anonymous [нерегистровани]

Ако сам добро разумео?

Драга СПЦ, будите нам партнер, будите уз нас, али не износите свој став јер на тај начин вршите притисак на нас?
Какав цинизам!

(недеља, 17. сеп 2017, 17:12) - anonymous [нерегистровани]

tacno

U pravu je gospodja Mihajlovic.
Pogotovo sto nisu svi stanovnici Srbije istovremeno i clanovi SPC.
Ima i drugih vera, kao i dosta ateista.

(недеља, 17. сеп 2017, 17:02) - anonymous [нерегистровани]

Poziv Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Predsednik države je na dijalog pozvao i SPC, pa SPC u tom dijalogu treba da iskaže svoje mišljenje ili ga je već iskazala.

(недеља, 17. сеп 2017, 16:20) - anonymous [нерегистровани]

Притисак?

Нисам приметио да је неко вршио притисак, осим ако став да треба ослушнути шта мисли народ неко не доживљава као притисак.

(недеља, 17. сеп 2017, 15:43) - Pravoslavac [нерегистровани]

Neka svako radi svoj posao u miru

SPC nikada i ni na koga kroz vekove nije vrsila pritisak,niti ce u buducnosti.Ako je SPC vec pozvana da ucestvuje u dijalogu,onda im i omogucite da daju svoje misljenje bez ogranicavanja i sa punom slobodom govora.SPC je uvek bila uz narod i pozivala na mir i toleranciju.

(недеља, 17. сеп 2017, 15:38) - М. Обрад Симовић [нерегистровани]

Смирено

Смирено. Не изувати се пре брода. Косово и Метохија нису за једну генерацију политичара. Држава и нација се не воде као компанија. Ипак, потребно је наћи неки modus vivendi са Албанцима. - Како провести унутрашњи разговор? Можда тако што се више слуша (и ослушкује) а мање прича.

(недеља, 17. сеп 2017, 15:32) - Cedomir Radovic [нерегистровани]

Komentar za Zoranu

Srbija je sekularna drzava!Crkva je odvojena od drzave!Puna podrska stavu Z.Mihajlovic!

(недеља, 17. сеп 2017, 15:26) - Бошко [нерегистровани]

Ко кога притиска?

Вођење дијалога подразумева да учесници у истом покушају снагом аргумената одбранити свој став о одређеном питању и убедити друге учеснике у дијалогу да је њихово сагледавање исправно.Изгледа ,по министарки, дијалог је једино исправан ако сви мисле као председник Вучић.Ако неко покушава да врши притисак онда то ради министарка на СПЦ али богами и на све друге који у дијалог желе да се укључе.Врло брзо се може очекивати да став сличан министарки Михајловић, почну износити и други представници власти као и челници СНС-а.