"Историјска посета Вучића Источном Сарајеву"

Председник Србије Александар Вучић посетио је Источно Сарајево и са руководством тог града разговарао о томе како Србија може да помогне, а пренео је да је имао плодотворне разговоре са руководством БиХ и да очекује да ће таква атмосфера владати и убудуће у односима две државе. Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић оценио је да је Вучић најважнији гост који је дошао у тај град од оснивања 1993. године.

Александар Вучић је навео да је на седници Владе Србије данас прошла одлука о подршци Источном Сарајеву, између осталог, и за изградњу Трга, али и различитих инфраструктурних пројеката на територији општине Пале.

"Надам се да ћемо моћи нешто да помогнемо и Трнову и Сокоцу, Источном Старом Граду, Источној Илиџи, али нећу да обећавам превише", рекао је Вучић.

Он је истакао да Србија данас има довољно новца и додао да се нада да ће такве прилике бити и следеће године и сваке друге.

"Верујем да ће људи у Источном Сарајеву моћи да рачунају на нашу још већу и снажнију подршку", истакао је Вучић.

Подсетио је да је помоћ за Републику Српску у износу већем од пет милиона евра најављена на седници Владе Србије.

"Ово данас што смо рекли у разговору са Драганом (Човићем) и (Бакиром) Изетбеговићем врло брзо ћемо ићи са тим. Не волим да нешто обећам, а да то не урадимо", рекао је Вучић и поручио да ће убудуће бити само добрих изненађења.

Он је захвалио свима на гостопримству, као и људима који су га дочекали испред зграде Градске управе у Источном Сарајеву.

Председника Србије је једна новинарка подсетила да је некад био војник ЈНА на том месту, будући да се преко пута зграде Градске управе у Источном Сарајеву налази касарна "Слободан Принцип Сељо", а Вучић је рекао:

"Овде су ме први дан довели у 'Слободан Принцип Сељо', ту смо задужили униформе, а онда су нас водили у другу касарну... овај простор сам препознао тек када сам видео ове две зграде у оригиналном облику", навео је Вучић.

Председник Србије сутра наставља посету БиХ разговором са члановима Колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ, као и састанком са председавајућим Савета министара Денисом Звиздићем.

"Вучић најважнији гост од оснивања града 1993. године"

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић је, после састанка са председником Србије, српском делегацијом и шест начелника општина Источног Сарајева захвалио Вучићу што је, како је рекао, нашао за сходно да у оквиру посете БиХ нађе времена и интересовања за Источно Сарајево.

Посебно је захвалио што је пре неколико дана одобрен новац за Републику Српску за инвестиције на простору Источног Сарајева, а како је чуо од председника, већ је и уплаћен.

"Имамо обећање и на томе смо захвални да ће Србија и у наредном периоду у складу са могућностима одвајати средства и помагати колико је могуће", рекао је Вуковић.

Наводећи да је председника Вучића упознао са настанком града, универзитета, природних потенцијала и досадашњег развоја, Вуковић је рекао да је данашњи сусрет био прилика да захвали на свему што је Србија учинила за Републику Српску, а посебно за Источно Сарајево.

"Ми смо заиста захвални и ову посету сматрамо историјском, као и да је она важна како за град Источно Сарајево, тако и за Републику Српску", рекао је Вуковић новинарима.

Он је председнику Вучићу поклонио икону Светог Петра Сарајевског Зимоњића.

Вучић је данас започео билатералну посету Сарајеву током које се сусрео са члановима Председништва БиХ. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије