Оснивачка скупштина Покрета обнове Краљевине Србије

У Београду је одржана оснивачка скупштина Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) на којој је изабран Организациони одбор и донета Одлука о оснивању Покрета за чијег заступника је изабран народни посланик Жика Гојковић.

"Ово је наш и формални почетак рада. Скупили смо више од 12.000 потписа за непуних 10 дана рада које ћемо сутра ујутру предати. Самим тим постаћемо и формално политичка странка", рекао је новинарима Жика Гојковић.

Најавио је да ће ПОКС прво покушати да отвори што је могуће већу јавну расправу када је у питању промена државног уређења.

Како је навео, грађани који су потписима подржали оснивање покрета верују да ће се покрет борити за обнову уставне, демократске, парламентарне, Краљевине Србије, на челу са династијом Карађорђевић.

"Борићемо се за очување и неговање породице и породичних вредности, придруживање Краљевине Србије породици европских земаља у Европској унији, од којих су многе краљевине, попут Велике Британије, Норвешке, Шведске, Данске, Белгије, Холандије, Шпаније", рекао је Гојковић додајући да су то најразвијеније земље Европе, те да очекује да ће таква постати и Србија када се врати, како је рекао, себи, својим коренима и традицији.

Говорећи о односу ПОКС-а према краљевској породици и удружењу Краљевина Србија, Гојковић је истакао да ни на који начин као политичка организација не желе да доведу у питање рад принца Александра Карађорђевића ни удружења.

"Не очекујемо подршку нити је тражимо од њих. Очекујемо да се сви заједно боримо за један исти циљ. Они раде на најбољи могући начин као што су то радили и до сада, а ми ћемо кроз институције и политику покушати да ову идеју представимо нашим грађанима", рекао је Гојковић.

На оснивачкој седници усвојен је Оснивачки акт, Програм и Статут странке, а Организациони одбор ће, након званичног уписа у Регистар политичких странака припремити и сазвати и Изборну скупштину, на којој ће бити изабрани будући органи Покрета.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се