Дачић: Премијер сам био, циљ је веће учешће СПС-а у власти

Лидер Социјалистичке партије Србије и потпредседник Владе Србије Ивица Дачић је изјавио, поводом избора Ане Брнабић за мандатара, да поштује предлог председника Србије, али да очекује веће учешће СПС-а у власти.

"Знате да сам био премијер и да то није остварење неких мојих личних амбиција. Увек сам говорио да нам је циљ веће учешће, значајније учешће моје партије и партије господина Драгана Марковића у власти у Србији и перспектива наше дугорочне сарадње са Српском напредном странком и Александром Вучићем", изјавио је Дачић на традиционалном 11. Јунском сусрету Српске асоцијације менаџера (САМ).

Како каже, веће учешће значи да СПС добије неко министарско место више.

"Није важна моја функција, већ утицај целе наше партије и коалиције", казао је Дачић.

Како је додао, СПС и коалициони партнер Јединствена Србија никада нису постављали место премијера као неки свој циљ или услов за подршку Александру Вучићу за председничке изборе.

"Знате да сам био премијер, то није остварење неких мојих личних амбиција", рекао је Дачић новинарима.

У наредних неколико дана ће, како је додао, бити одржана седница СПС-а.

"Гласаћемо за Владу Србије, а очекујемо да настави са политиком која је до сада вођена. Циљ нам је политичка стабилност и наставак реформи. Мој циљ је био да наставим да се бавим спољном политиком", истакао је Дачић.

Лидер СПС-а је Ани Брнабић као мандатарки и новој премијерки Србије пожелео пуно успеха у раду.

На питање новинара да ли ће за Бранка Ружића бити места у новој влади, Дачић је рекао да се о именима још увек није разговарало, али да мисли да би то било добро.

"О томе треба да разговарамо са Српском напредном странком и наравно са мандатарком, али не видим ништа лоше у томе", навео је Дачић.

На седницама Председништва и Главног одбора странке ће се, како је додао, разговарати о могућим кандидатима за министра.

"То ће зависити и од ресора које наши људи буду добили. Све у свему мислим да ту није никакав проблем, и немамо проблема у том персоналном и кадровском смислу", навео је Дачић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара