Вучић са премијером Казахстана о "конкретној сарадњи"

Важност сарадње Србије и Казахстана огледа се нарочито у области економије, војне индустрије и технологије, рекао је председник Србије на састанку са премијером Казахстана Бакитзаном Сагинтајевим у Астани. Александар Вучић је позвао Сагинтајева на инаугурацију 23. јуна.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Астани са премијером Казахстана Бакитзаном Сагинтајевим, са којим је разговарао о сарадњи две земље.

Вучић је истакао важност сарадње нарочито у области економије, војне индустрије и технологије.

"У неким областима смо ближе и конкретној сарадњи. Први пут смо видели и заинтересованост ваших компанија за наш хемијски комплекс, а на развоју туризма тек треба да радимо, нарочито на развоју бањског туризма", истакао је председник Вучић, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Вучић је истакао да ће модернизацијом бања Србија бити у могућности да привуче већи број казахстанских туриста.

Премијер Сагинтајев нагласио је да је након посете председника Назербајева дошло до конкретизације пословне сарадње између две земље, што је веома значајно. Он је захвалио председнику Вучићу на посети и учешћу на отварању "Експо" изложбе.

Председник Вучић позвао је Сагинтајева на инаугурацију 23. јуна.

Председник Србије је уручио председнику Сената парламента Казахстана Касиму-Жомарту Кемелулију Токајев Орден српске заставе првог степена. Одлуку о додели ордена донео је бивши председник Србије Томислав Николић. 

Александар Вучић борави у Астани поводом отварања светске изложбе "Експо 2017", а пре разговора са шефом казахстанске владе обишао је наменску индустрију Казахстана, а националној библиотеци те земље поклонио Мирослављево јеванђеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије