Вучић преузима дужност председника Србије

Александар Вучић је положио заклетву пред посланицима чиме је ступио на дужност председника Републике Србије. На посебној седници Скупштина је констатовала оставку Вучића на место премијера, чиме је почео да тече рок од 30 дана за састав нове Владе. Поносан сам на резултате које смо постигли, рекао је новоизабрани председник окупљенима испред Скупштине. Директан пренос свечаности на нашем Интернет порталу и Првом програму РТС-а.

12.20 – Вучић се захвалио свим претходним председницима Републике Србије који су дали свој допринос просперитету Србије, а посебно Томиславу Николићу који је подржао мере владе на путу ка опоравку.

12.05 – Пред народним посланицима Александар Вучић је положио заклетву и ступио на дужност председника Републике.

12.00 – Тачно у подне у салу Народне Скупштине стигли су Александар Вучић и одлазећи председник Србије Томислав Николић, а посланици су их поздравили аплаузом. У сали су и бивши председници Србије и Југославије и званичници из РС, као и министри у Влади Србије.

11.50 – Поносан сам на резултате које смо постигли, рекао је Александар Вучић окупљенима испред Народне скупштине и обећао да ће као председник чувати мир и стабилност.

11.10 – Скупштина Србије констатовала је оставку Александара Вучића на место премијера. Одређена пауза након које ће Вучић положити заклетву.

Александар Вучић је у обраћању присутнима испред Скупштине Србије пре полагања заклетве захвалио за пружену љубав и подршку и за гласове које је добио.

"Нашу лепу, најлепшу, земљу нашу, Србију подигли смо са колена, од земље која је била пред банкротом, уредили смо финансије и полако кренули да опорављамо нашу економију", истакао је Вучић.

Поручио је да ће грађани из дана осећати бољитак и да ће моћи да буду поносни на своју земљу.

"Гледајте у земљу своје деце, не у земљу својих дедова. Хиљаде радних места смо отворили, још много посла је пред нама а као председник Србије обећавам да ћу чувати мир и стабилност, да ћу бранити будућност наше земље и наше деце и да ћу вас увек волети, народ, грађане Србије и да ћу се борити за вашу децу као и за своју", нагласио је новоизабрани прдседник Србије.

Полагањем заклетве изабраном председнику Вучићу почиње да тече петогодишњи мандат. Тако ће Србија, и формално, добити новог шефа државе. Свечаност ступања на дужност одржава се делом у Народној Скупштини, а делом у згради на Андрићевом венцу.

Вучић је заклетву положио на посебно израђеном Уставу Србије и Мирослављевом јеванђељу.

Долазак Александра Вучића у Скупштину поздравио је велики број његових присталица које су скандирањем и аплаузима поздравили  новог председника, а на Теразијама се догодио мањи инцидент, како преноси Танјуг

Церемонија се у 13.10 сели на Андрићев венац у Председништво Србије. Вучића ће, према најавама, дочекати смотра почасне чете припадника гарде и три рода Војске Србије – копнене, РВ и ПВО и речне флотиле, а начелник генералштаба Љубиша Диковић поднеће рапорт новом председнику.

Томислав Николић, који је пешице дошао до Скупштине присуствовао је полагању заклетве у Народној скупштини. Вучића ће касније дочекати пред зградом Председништва, а у њој ће му, током примопредаје дужности, уручити државни печат и посебну заставу.

Радио-телевизија Србије овај свечани догађај преноси са великим бројем људи и технике. Биће ангажована двоја репортажна кола са више од 15 камера. 

број коментара 15 Пошаљи коментар
(среда, 31. мај 2017, 14:59) - anonymous [нерегистровани]

Stanki

Svako dobro i svu sreću želimo!!!

(среда, 31. мај 2017, 14:29) - Goran [нерегистровани]

Dobar rad

Nova stranica u istoriji Srbije se okrenula, bice ove dobre godine za sve nas.

(среда, 31. мај 2017, 13:30) - Pjer [нерегистровани]

Vučić

Nova ,prosperitetna, epoha Srbije !!!

(среда, 31. мај 2017, 13:14) - vuk [нерегистровани]

cestitamo

Tek sada Vucicu predstoji težak rad i borba za prosperitet Srbije.

(среда, 31. мај 2017, 13:13) - Jovanka [нерегистровани]

Na mestu koje mu pripada

On je moj predsednik i ponosim se time - Vucic je radnik, probudio je Srbiju iz dubokog sna, a sada treba svi da mu pomognemo da dovrsi ono sto je zapoceo!

(среда, 31. мај 2017, 12:22) - anonymous [нерегистровани]

m

A sada da nastavimo zapocete reforme i deci obezbedimo bolju buducnost.

(среда, 31. мај 2017, 12:22) - Mirjana D [нерегистровани]

Potvrda

Potvrda narodne volje sa izbora, neka mu je srećno!

(среда, 31. мај 2017, 12:21) - Veljko [нерегистровани]

komentar

Mislim da ce njegov nasledik biti neko sa kim ce saradnja biti najbolja moguca i da ce se reforme nastaviti onako kako su do sada tekle

(среда, 31. мај 2017, 12:21) - Ivana [нерегистровани]

Ocuvanje Srbije i njenih interesa !

Vucic ce znati kako da sacuva Srbiju i njene interese !

(среда, 31. мај 2017, 12:16) - Milana [нерегистровани]

Srbija

Srbija ide dalje u reforme i pristupanje EU. Bravo.