Вучић: Чекамо и надамо се да ће Заев одржати реч о Унеску

Нисам имао неки апетит, а све остало је било добро, био је коментар премијера Александра Вучића на синоћни састанак премијера Западног Балкана с Федериком Могерини у Бриселу.

"Сви смо рекли да желимо нормалну сарадњу у региону", пренео је Вучић новинарима, а упитан да прокоментарише претходне изјаве македонског премијера Зорана Заева, рекао да је јуче у Бриселу "све било коректно", те да о томе није желео ни да говори, посебно што су сви учесници били врло одређени у томе да желе добру сарадњу у региону.

"То никада није доводило до тензија између две земље", додао је поводом изјава Заева о њему лично, те оценио да нема право да на евентуалне личне увреде одговара личним увредама или на било који томе сличан начин.

"То од мене нисте никада чули, ја то, просто, не радим".

Он је казао да су и оно што је јуче речено добри сигнали и да је потребно да у то верујемо.

"Ми смо пријатељски народи и земље и то ћемо остати", рекао је премијер и поново истакао да то што је неко нешто рекао за њега не може да буде одлучујуће за односе две земље.

За нас је, додао је, важно то што је Заев рекао о гласању о евентуалном чланству Косова и Метохије у Унеску.

"То су важне промене, чекамо и желимо да верујемо у то. Ми смо пријатељски народи и пријатељске земље и тако ће остати", рекао је Вучић.

До јуна 2018. готов ауто-пут Крагујевац–Баточина

Премијер је рекао да ће ауто-пут од Крагујевца до Баточине, дуг 24 километра, бити завршен до јуна наредне године.

"Проблем је само за део кроз саму Баточину, тих пет километара, а до Баточине ће бити готово ове године", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара зашто се одужила градња ауто-пута Крагујевац–Баточина.

Како је додала министарка грађевине Зорана Михајловић, која је присуствовала конференцији за медије, до јуна ове године ће бити у саобраћају 19 километара ауто-пута – до улаза у Баточину.

Вучић је рекао да му је управо Михајловићева рекла да је то питање за бившу министарку Верицу Калановић и друге који нису урадили никакве пројекте.

"Ми морамо да радимо у складу са законом", нагласио је Вучић. 

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара