Стефановић: Харадинај може да види Ниш само из затвора

Потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић поручио је да Рамуш Харадинај може да види Ниш само из нишког окружног затвора и то – изнутра.

"То је једино што може од Ниша да види, издржавајући дугогодишњу казну због злочина над српским народом", рекао је Стефановић поводом изјаве Харадинаја да ће трећину Србије, ако из Устава не избрише Косово, уврстити као косовску територију у косовски устав, почевши од Ниша.

Стефановић је за Танјуг рекао да је после данашње изјаве Харадинаја потпуно јасно да је оно што он говори став косовских Албанаца, да те изјаве имају функцију и да су биле потпуно лажне све оне изјаве да он говори као политичар, да не представља ставове косовских Албанаца, да нема никакву јавну финкцију.

"Недавно се на територији општине Ораховац одиграо састанак, састали су се Харадинај и Хашим Тачи, Кадри Весели и Фатмир Лимај, који су разговарали о проблемима које имају, надлежностима различитих институција које треба да се формирају попут суда за злочине над Србима које су починили косовски Албанци, али и свим активностима које треба да буду усмерене ка изјавама и конкретним радњама на стварању такозване 'Велике Албаније'", додао је Стефановић.

Он је назначио да је то очигледно провокација која континуирано траје, коју гурају косовски Албанци.

"Они су ти који први на веома озбиљан начин изазивају и провоцирају, нажалост, без јасне реакције и осуде међународне заједнице пре свега ЕУ", упозорио је Стефановић.

Према његовим речима, јасно је да је ова изјава требало да учини Србију нервозном, и да Србија после такве изјаве начини неки исхитрени потез.

"Ценимо да је реч о једноj врло озбиљној изјави која би требало на озбиљан начин да забрине и све оне у ЕУ који размишљају о стабилности нa овом простору", поручио је Стефановић.

"Што се тиче изјава Харадинаја у којима помиње Ниш, могу само да кажем да он Ниш може да види само тако што ће видети нишки окружни затвор и то изнутра. То је једино што може од Ниша да види издржавајући дугогодишњу казну због злочина над српским народом", закључио је Стефановић.

број коментара 22 Пошаљи коментар
(субота, 13. мај 2017, 07:51) - anonymous [нерегистровани]

Odgovornosr

Haradinaj treba da je po pravdi u zatvoru jer mora da odgovara za pocinjene zlocine i verujem da ce gradjani Kosova na predstohecim izborima izabrati pravi put uz Strsku listu.

(субота, 13. мај 2017, 07:04) - anonymous [нерегистровани]

Rado

Nevidjen zločinac.

(субота, 13. мај 2017, 05:50) - Mikica [нерегистровани]

Miroslav.beocin@gmail.com

Srbija samo želi mir i stabilnost da bi se mogli usresrediti da se radi na ekonomskom oporavku i boljem životu građana Srbije.

(субота, 13. мај 2017, 00:00) - anonymous [нерегистровани]

"""

Ja ipak verujem da ima pravde i da ce Haradinaj da odgovara za svoje postupke.

(петак, 12. мај 2017, 23:04) - Graje [нерегистровани]

Pravda

Pa čim bi kročio u Srbiju bio bi uhapšen.

(петак, 12. мај 2017, 23:01) - miki [нерегистровани]

dd

Neka pokuša da se primakne Nišu

(петак, 12. мај 2017, 22:36) - Ivan [нерегистровани]

L

Ne treba nasedati na provokacije, ali treba pokazati i Albancima i medjunarodnoj zajednici da je Srbija potpuno spremna da stiti svoje interese na sve nacine.

(петак, 12. мај 2017, 21:47) - anonymous [нерегистровани]

A

Još jedna bedna provokacija i pokušaj unošenja nemira među narod.

(петак, 12. мај 2017, 21:46) - Mixi [нерегистровани]

Zatvor

Prvo su ga pustili na slobodu a sada jos i cute na njegove pretnje. Sramota za EU sto cuti na sve ovo.

(петак, 12. мај 2017, 21:32) - anonymousGoran [нерегистровани]

Da

Opasne provokacije, EU treba hitno da reaguje dok ne bude kasno!