Харадинај Вучићу: Не играј се са Албанцима, не качи се са мном

Бивши лидер ОВК Рамуш Харадинај, по повратку из Француске, чије власти су прошле недеље одбиле да га изруче Србији ради суђења за ратне злочине, упутио је премијеру и новоизабраном председнику Србије Александру Вучићу поруку да се "не игра са Албанцима" и да се "не качи с њим", пренео је косовски лист "Газета експрес".

"Вучић Албанце види као "меке непријатеље" и направио је лош избор када је решио да се "качи" са мном", рекао је Харадинај, сада лидер Алијансе за будућност Косова (ААК), у телевизијској емисији "Комитети" у продукцији приштинског Експреса.

У тексту који је Експрес насловио "Харадинајева порука Вучићу: Не качи се са мном!", Харадинај тврди да Вучић није изузетак у односу на друге лидере у региону Балкана и да је "веома слаб политичар, који није успео да побољша економску ситуацију у Србији, док Влада Србије узима зајмове да би исплатила пензије".

Харадинај тврди и да "Вучић нема храбрости да пркоси Хрватима, који су му јасно ставили до знања где му је место": "Остао је без иједног потенцијалног непријатеља кога би смео да залуђује, па покушава да се игра са Албанцима. Изабрао је да се поигра са мном, али је направио лош избор", поручује Харадинај.

"Моје 'путовање' је било лако. Чланови моје породице су 'покопани' за слободу ове земље, драги борци пали, видео сам све што неко може да доживи у рату, укључујући паљење кућа и друге страхоте рата. Али, једну ствар би Вучић требало да схвати да сам ја један од оних који никада не одустају у борби, ни један једини дан. А моја порука Вучићу и осталима гласи да би требало да престану да се играју с Албанцима", рекао је Харадинај.

Он је, у истој емисији, коментарисао Вучићеву изјаву да су га француске власти ослободиле зато што ће постати потпредседник владе, а председник Демократске партије Косова (ПДК) Кадри Весељи премијер, наводи Газета експрес.

Харадинај је, с тим у вези, рекао да нема планове о потенцијалној коалицији са ПДК и да поштује одлуку народа о формирању будуће владе.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво