СНС: Недопустиво понашање одборничке групе ''Бели – Само јако''

Одборничка групе Српске напредне странке у Скупштини општине Младеновац саопштила је да је недопустиво да одборничка група "Бели – Само јако" и њен шеф Владимир Трипковић колеге одборнике – чланове одборничке групе СНС-а, "називају багром, омаловажавају и потцењују".

У својим излагањима, одговорност за све затечене, дугогодишење противзаконите радње Владимир Трипковић проналази у редовима СНС-а, заборављајући чињеницу да су многи симпатизери, пријатељи и родитељи чланова покрета "Бели – Само Јако" вршили власт у ГО Младеновац управо у периоду када су настале највеће неправилности у раду општине, пише у саопштењу.

Од преузимања одговорности за функционисање Општине Младеновац, одговорним и савесним понашањем и успостављањем реда у свим сегментима, Српска напредна странка је отклонила "сваку могућност било каквих противзаконитих радњи, залажући се да сви они који су у претходном периоду водили општину и јавна предузећа, а који су се огрешили о законе Србије, буду процесуирани".

У саопштењу се наводи да је ЈП "ДИП Младеновац" од 2009. до 2010. године, када је директор и правни заступник тог предузећа била Снежана Трипковић, мајка Владимира Трипковића, потписало уговор о цесији, постајући гарант приватном предузећу "Север Електро" д. о. о. за кредит у вредности од 6.000.000 динара.

Услови спорног уговора о извођењу радова на изградњи смештајног и хирушког објекта у Азилу за напуштене животиње до дан-данас нису испуњени, иако је ЈП "ДИП Младеновац", супротно уговору о цесији, у више наврата извршило плаћања предузећу "Север Електро" д. о. о. кршећи обавезе из уговора, навео је СНС.

Такав потез тадашњег руководства младеновачке Дирекције, како се наводи, са приспелим каматама грађане Младеновца коштаће 7.500.000 динара.

У истом периоду, у поступку контроле наменског и законитог коришћења средстава сопствених прихода од 1. јануара до 8. јуна 2010, буџетска инспекција града Београда открила је незаконитости у пословању ЈП "ДИП Младеновац" и 10. фебруара 2011. донела решење којим се налаже Дирекцији да, у циљу отклањања незаконитости, на рачун Извршења буџета Града Београда уплати 58.842.618 динара на име накнаде за уређење грађевинског земљишта. Рок за извршење био је 10 дана, навео је СНС.

Одборничка група Српске напредне странке упитала је да ли је Владимир Трипковић, који се залаже за нестраначко запошљавање, "до радног места дошао путем конкурса или је тадашње руководство општине аминовало његово запослење као награду Снежани Трипковић за 'добро обављен посао' у ЈП 'ДИП Младеновац'?

Да ли је политички морално, пита СНС, да Трипковић, као шеф одборничке групе "Бели – само јако" у локалној Скупштини, константним вређањем и позивањем на одговорност садашње власти, без икаквих аргумената и доказа, скреће пажњу са последица незаконитог рада и евентуалног стицања противправне користи Снежане Трипковић?

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара