Вучић: Храм на Врачару биће завршен за време мог мандата

Премијер и новоизабрани председник Александар Вучић састао се с патријархом српским Иринејом у Патријаршији у Београду. Новинарима је пренео да имају "висок ниво сагласности о кључним питањима важним за државу и народ", али и подвукао да је Србија секуларна држава. Патријарх Иринеј је истакао да се сваки труд за добробит народа исплати, указујући на обнову земље и Београда, који, како је наведено из Патријаршије, почиње да блиста у поређењу са ранијим периодом.

Премијер Александар Вучић изјавио је да ће Храм Светог Саве на Врачару бити завршен у току његовог председничког мандата и додао да ће половина неопходног новца бити исплаћена у наредних месец дана. 

Вучић је, после разговора са патријархом Иринејом, рекао да је то недвосмислено обећао патријарху.

"Већ смо прикупили значајан новац, половину од суме колика је неопходна за завршетак радова. Спремни смо да их исплатимо у наредних месец дана", рекао је Вучић.

Како је премијер истакао, завршетак Храма је веома важан не само у религиозном смислу већ и у привредном, односно туристичком.

"То је од великог интереса за нас и верујем да грађани то разумеју. И то је на радост свих, не само верујућих, већ и оних који разумеју шта су потребе Београда и наше земље", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је Србија секуларна држава, али да је добро да постоји међусобно разумевање, јер на тај начин много тога може да се постигне, црква у свом, духовном смислу, а влада у државним питањима. 

Он је истакао улогу СПЦ у очувању нашег културног, духовног и националног идентитета и у земљама бивше СФРЈ и у свету и додао да се патријарх интересовао за економију земље, реформе и обнову.

Вучић је подвукао и да се, наравно, разговарало и о КиМ, о опстанку наших културних и верских објеката у јужној српској покрајини и о томе шта држава може додатно да учини и помогне.

Такође је рекао и да ће држава помоћи и око манастира Хиландар, који сматра српском светињом најпознатијом у свету.

Премијер и изабрани председник Александар Вучић састао се са патријархом српским Иринејом у згради Патријаршије у Београду.

Састанку је присуствовао и функционер СНС-а Никола Селаковић.

Патријарх Иринеј примио је српског премијера Александра Вучић и истакао да се сваки труд за добробит народа исплати, указујући на обнову земље и Београда, који, како је наведено у саопштењу из Патријаршије, почиње да блиста у односу на ранији период.

Премијер је поглавару Српске православне цркве честитао најрадоснији хришћански празник – васкрсење Исуса Христа и изразио благодарност за срдачан и пријатељски пријем током којег су, како се каже, разговарали о различитим аспектима живота људи у Србији и на теме од општег значаја.

Патријарх Иринеј је узвратио честитком премијеру и пожелео му свако добро и успех у његовом даљем раду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара